Aandacht voor cyberveiligheid

De European Cyber Security Month is een jaarlijks terugkerende campagne, die wordt ondersteund door de Europese Commissie. Hiermee worden organisaties en consumenten bewust gemaakt van de actuele cybergevaren waarmee we dagelijks te maken krijgen.

De gehele maand oktober wordt in heel Europa aandacht gevraagd voor cybersecurity. Terecht, want er gaat meer geld om in cybercrime dan in de internationale drugshandel! Hoe staat uw organisatie ervoor?

European Cyber Security Month 2020

Beleid – Techniek – Mens

Cyberveiligheid is een continuproces, waarbij het samenspel tussen drie elementen essentieel is: Beleid – Techniek – Mens. Door deze elementen nauwgezet op elkaar af te stemmen, beschermt u uw organisatie tegen cybercriminelen en borgt u de continuïteit van uw bedrijf en netwerk.

1. Beleid

Een strategische aanpak van ICT is van groot belang. Door beleid te maken is uw organisatie zeer goed voorbereid op veranderingen en wordt de ICT-omgeving efficiënt en op doordachte wijze beschikbaar gesteld aan haar gebruikers.

ICT-beleid maken

2. Techniek

De technische beveiliging van de ICT-omgeving is de basis en mag niet worden onderschat. Uitsluitend een firewall en spamfilter zijn al lang niet niet meer voldoende. Professionele IT-Security is een must. De ICT-omgeving is tenslotte de ‘backbone’ van uw organisatie, waarmee alle applicaties en data beschikbaar worden gesteld. Het verlies hiervan is cruciaal. Waar bevinden zich de zwakke plekken in uw organisatie?

Cyberweerbaarheid testen

3. Mens

De medewerkers spelen een essentiële rol in de cyberbeveiliging. Zij zijn namelijk steeds vaker het primaire doelwit van cybercriminelen. Door uw medewerkers bewust te maken van hun rol wordt de slagingskans van een cyberaanval significant verlaagd. Betrek uw medewerkers daarom bij dit thema, bijvoorbeeld door middel van security awareness, het beschikbaar stellen van de juiste tools (zoals MFA/SSO) en tips over bijvoorbeeld veilig thuiswerken.

Bewustwording creëren

Onder de loep

Wist u dat ACA IT-Solutions uw organisatie op al deze vlakken kan helpen? Wij hebben op alle disciplines de juiste specialisten in huis. Het grote voordeel: de drie elementen kunnen op elkaar worden afgestemd, getoetst en gemonitord.

Wilt u weten hoe u de cyberveiligheid in uw organisatie structureel kunt verhogen en wilt u weten welke vooruitstrevende aanpak ACA IT-Solutions hanteert? We starten graag met een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact met ons op voor vragen, advies of het maken van een (digitale) afspraak.

Meer informatie over dit onderwerp?

Neem dan even contact met ons op.

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: