Terug
Blog 01-10-20

Aandacht voor cyberveiligheid

cyberveiligheid

Aandacht voor cyberveiligheid

De European Cyber Security Month is een jaarlijks terugkerende campagne, die wordt ondersteund door de Europese Commissie. Hiermee worden organisaties en consumenten bewust gemaakt van de actuele cybergevaren waarmee we dagelijks te maken krijgen.

De gehele maand oktober wordt in heel Europa aandacht gevraagd voor cybersecurity. Terecht, want er gaat meer geld om in cybercrime dan in de internationale drugshandel! Hoe staat jouw organisatie ervoor?

Beleid - Techniek - Mens

Cyberveiligheid is een continuproces, waarbij het samenspel tussen drie elementen essentieel is: Beleid – Techniek – Mens. Door deze elementen nauwgezet op elkaar af te stemmen, bescherm je jouw organisatie tegen cybercriminelen en borg je de continuïteit van uw bedrijf en netwerk.

 

1. Beleid

1. Beleid

Een strategische aanpak van ICT is van groot belang. Door beleid te maken is jouw organisatie zeer goed voorbereid op veranderingen en wordt de ICT-omgeving efficiënt en op doordachte wijze beschikbaar gesteld aan haar gebruikers.

2. Techniek

De technische beveiliging van de ICT-omgeving is de basis en mag niet worden onderschat. Uitsluitend een firewall en spamfilter zijn al lang niet niet meer voldoende. Professionele IT-Security is een must. De ICT-omgeving is tenslotte de ‘backbone’ van jouw organisatie, waarmee alle applicaties en data beschikbaar worden gesteld. Het verlies hiervan is cruciaal. Waar bevinden zich de zwakke plekken in jouw organisatie?

De medewerkers spelen een essentiële rol in de cyberbeveiliging. Zij zijn namelijk steeds vaker het primaire doelwit van cybercriminelen. Door jouw medewerkers bewust te maken van hun rol wordt de slagingskans van een cyberaanval significant verlaagd. Betrek jouw medewerkers daarom bij dit thema, bijvoorbeeld door middel van security awareness, het beschikbaar stellen van de juiste tools (zoals MFA/SSO) en tips over bijvoorbeeld veilig thuiswerken.

Maarten-de-Rooij-ACA
Meer weten over dit onderwerp? Neem dan even contact met ons op.