Terug
Blog 25-02-21

ACA IT-Solutions behaalt ISO- en NEN-certificering

ISO-27001 NEN-7510 ICT-bedrijf Brabant

ACA IT-Solutions heeft de ISO 27001 en NEN 7510 certificering behaald. Dat is bevestigd door TÜV Nederland, de organisatie die verantwoordelijk is voor de audit en certificaat-uitgifte van beide normeringen. Tijdens een officieel moment heeft Vincent Schijven, Innovatie Manager TÜV Nederland, de certificaten overhandigd aan Geert Rademakers (Directeur, ACA IT-Solutions) en Maarten de Rooij (IT Business Professional, ACA IT-Solutions).

ISO NEN certificaat

Belangrijke normeringen

ISO 27001 en NEN 7510 zijn wereldwijd erkende normeringen op het gebied van informatiebeveiliging. Met de ISO 27001 certificering wordt aangetoond dat de organisatie voldoet aan alle eisen rondom informatiebeveiliging en dat het managementsysteem voor informatiebeveiliging gewaarborgd is.

De NEN 7510 norm is een specifieke norm die kijkt naar welke maatregelen een organisatie neemt rondom patiënt gevoelige informatie. De NEN 7510 is niet alleen een norm voor zorginstellingen maar ook voor organisaties die toegang hebben tot dit soort gevoelige informatie. ACA IT-Solutions heeft een uitgebreide klantenkring die met deze problematiek te maken heeft en wilde daarom ook deze certificering behalen, met succes.

Beschrijven wat je doet, doen wat je hebt beschreven en bevestigen dat je het hebt gedaan, dat is binnen onze organisatie in rap tempo een gevleugelde uitspraak geworden, en dat is precies de kern. Als ACA IT-Solutions zijn we enorm trots op het mogen voeren van deze certificaten.

Maarten-de-Rooij-foto
Maarten de Rooij IT Business Professional bij ACA IT-Solutions

Complexiteit binnen het ICT-domein

Voor een ICT-dienstverlener als ACA IT-Solutions brengt deze certificering extra complexiteit met zich mee ten opzichte van veel andere branches. Geert Rademakers licht toe waarom: “Als ICT-dienstverlener hebben we een enorme verantwoordelijkheid richting onze opdrachtgevers die veel verder gaat dan alleen het beschermen van persoonsgegevens. We leven in een tijd waarin digitalisering en automatisering zo diep geworteld zijn in organisaties en hun bedrijfsprocessen, waardoor men niet meer zonder kan. Het verlies van toegang tot het bedrijfsnetwerk, applicaties en/of data is funest. Qua continuïteit en beschikbaarheid hiervan zijn onze opdrachtgevers dan ook in grote mate afhankelijk van ons. Daarom is het van enorme waarde dat we kunnen aantonen dat we onze IT-projecten en IT-beheer werkzaamheden geborgd hebben op basis van ISO 27001 en NEN 7510.”

Professionalisering met meervoudig voordeel

ACA IT-Solutions heeft zichzelf een indrukwekkende dienst bewezen met deze certificeringen. Vincent Schijven van TÜV Nederland: “De normeringen worden terecht gezien als een kwaliteitsstandaard. ACA IT-Solutions toont aan dat het de processen en de borging van veiligheid uitstekend heeft vastgelegd en hiernaar handelt. Daar heeft het bedrijf zelf dag in dag uit profijt van, maar dat is lang niet alles. Steeds meer opdrachtgevers (grotere bedrijven en instanties) stellen deze certificeringen als een vereiste bij de verstrekking van opdrachten. Hier kan dus direct een ‘groen vinkje’ worden gezet. Bovendien bespaart ACA IT-Solutions bij nieuwe aanvragen veel tijd, want men heeft de antwoorden op kritische vragen van (potentiële) klanten paraat op het vlak van beveiliging, continuïteit en borging van processen. Het wordt zelfs dagelijks aantoonbaar in praktijk gebracht. Dat wekt vertrouwen en biedt dus zowel voor ACA IT-Solutions als hun opdrachtgevers een meervoudig voordeel.”

In de praktijk

De certificering is veel meer dan eenmalig succes. Het zegt heel veel over de manier van denken en werken binnen ACA IT-Solutions. Maarten de Rooij is de kartrekker van de certificering: “Beschrijven wat je doet, doen wat je hebt beschreven en bevestigen dat je het hebt gedaan, dat is binnen onze organisatie in rap tempo een gevleugelde uitspraak geworden, en dat is precies de kern. Als ACA IT-Solutions zijn we enorm trots op het mogen voeren van deze certificaten.”

Vragen

Wil je meer weten deze certificeringen, de werkwijze van ACA IT-Solutions en wat dit voor je betekent? Neem dan even contact met ons op.