'Bouwen op een stevig fundament
geeft vertrouwen in de toekomst'

Maarten Consultant Security & Beleid
IT-Beleid vormen? Samen met ACA.

In de praktijk


Van directie. Naar medewerkers.
Het steeds verder digitaliseren en automatiseren organisaties is aan de orde van de dag. Voorheen was de stelling: als het maar werkt. Dat is niet meer voldoende. Onze visie is: plaats IT hoger op de agenda. En dat betekent: samen met de directie meedenken over de IT-inrichting. Logisch. Want wat zijn de doelen en hoe wil je die bereiken? Dat begint met duidelijke regels. Maar ook met: waarom zijn er die regels en hoe vertalen we die naar een passende IT-inrichting? Zo toon je betrokkenheid. En goed voorbeeld doet volgen.

Duidelijke taal

Het IT-beleid van een organisatie definieert regels, voorschriften en richtlijnen voor het juiste gebruik, beheer en onderhoud van technologische middelen. Vanuit dit beleid kan een organisatie zich richten op het beschermen van gegevens tegen openbaarmaking, ongeoorloofde toegang, verlies, corruptie en inmenging. De juiste regels, voorschriften en richtlijnen zorgen bovendien voor een efficiënt systeemgebruik van alle medewerkers. Van wetgeving en beveiliging tot het waarborgen van de bedrijfsprocessen en een planmatige aanpak.

Keuzes en inzichten

Elke organisatie heeft ambities, doelstellingen en een duidelijke visie. Daarbinnen speelt IT een steeds grotere rol. Zijn er veranderende omstandigheden? Waar bevinden zich de groeimogelijkheden? Of is er misschien sprake van krimp? ‘Mutaties’ oefenen invloed uit op IT. Stel jezelf ook eens vragen als: Wat zijn de trends, kunnen we snel opschalen en welke onderdelen moeten we overschakelen naar de cloud? En hoe staat het met de digitale vaardigheden en wensen van je medewerkers?

Belangrijke keuzes en inzichten die ontstaan aan de directietafel. Want daar begint de betrokkenheid. Op naar de juiste regels, voorschriften en richtlijnen voor een beleid dat past bij de organisatie, doelstellingen én medewerkers. Met een tastbaar en reëel beleid als fundament.

ACA Beleid

Beleid

Informatiebeveiliging
Van productgegevens, klantdata en werknemersprofielen tot projectplannen : de bescherming van bedrijfsgegevens wordt steeds belangrijker.
AVG
Met onze kennis, kunde en oplossingen voldoe je als organisatie aan de wetgeving. Maar misschien nog belangrijker: je klanten kunnen erop vertrouwen dat jullie op een veilige en respectvolle manier omgaan met hun privacygevoelige data.
Business Continuity Management
Business Continuity Management (BCM) waarborgt het bedrijfsproces en het voortbestaan van de organisatie.
Advies & Roadmap
Zowel op korte als lange termijn adviseren we over de implementatie van strategie en beleid en de realisatie van een schaalbare en toekomstbestendige ICT-omgeving.