'Bouwen op een stevig fundament
geeft vertrouwen in de toekomst'

Maarten Consultant Security & Beleid
IT-Beleid vormen? Samen met ACA.

In de praktijk

”Wij zagen ICT altijd als ondersteuning voor onze bedrijfsactiviteiten. Door te werken met een ICT- Roadmap, opgesteld met hulp van ACA IT-Solutions, is die visie totaal veranderd. Met een planmatige aanpak wordt ICT écht onderdeel van onze strategie en beleid. We zijn nu goed voorbereid en anticiperen op veranderingen in de markt. Alle ICT-processen zijn nu en logisch en overzichtelijk vastgelegd. Zo kunnen we onze doelstellingen eenvoudiger laten aansluiten op de toekomstvisie binnen ons bedrijf.”
Samen met ACA

Duidelijke analyse

Zoveel organisaties, zoveel structuren. Daarom kijken we eerst naar de huidige ICT-omgeving, de manier van werken en doelstellingen. Aansluitend brengen we de trends in de markt en de wensen van de organisatie in beeld. Wat is de visie, wat zijn de plannen en ambities? Bijvoorbeeld op het gebied van cloud. We zoeken naar de juiste balans tussen cloud en IT op onze eigen locatie. Zowel op korte als lange termijn adviseren we over de implementatie van strategie en beleid en de realisatie van een schaalbare en toekomstbestendige ICT-omgeving.

De juiste balans

Naast ambities, bespreken we ook de economische fluctuaties in de toekomst. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn essentieel om hierop in te kunnen spelen vanuit de behoefte van de organisatie. Aan de hand van een IT-beleidsplan focussen we op het juiste evenwicht tussen behoeften op de werkvloer en technische oplossingen. Vanuit een gedegen strategie ontstaat tenslotte een uitstekend beeld van de benodigde personele inzet, projecten/prioriteiten en investeringen, nu en in de toekomst. Een ICT-Roadmap bestaat o.a. uit de volgende onderwerpen:

  • Huidige omgeving incl. beleid & continuïteit (site survey)
  • Samenstelling IT-afdeling (competenties)
  • Trends en wensen (MoSCoW)
  • Wet- en regelgeving
  • Cloud vs On-Premises
  • Schaalbaarheid
  • Benodigd budget / Capex vs Opex

Ook interessant

ICT Beleid & Strategie