Werkplek beheer, werk met plezier

Het beheer van de werkplekken is elke dag van groot belang. Tenslotte, goed functionerende apparatuur op de werkplek is essentieel om effectief en zonder zorgen te kunnen werken. Het beheer van de werkplek wordt ook steeds complexer en diverser. Personeel werkt (deels) thuis of onderweg, maakt tevens gebruik van mobiele devices (laptop, tablet, telefoon) en elke medewerker heeft een andere samenstelling van hardware en software nodig.

Direct contact opnemen

Werkplek anno nu

Bedrijven en hun medewerkers verwachten steeds meer van elkaar. Zaken zoals mobiliteit, een hogere productiviteit, flexibiliteit en een hogere beschikbaarheid zijn trends die steeds meer vragen van de IT-infrastructuur en de werkplek. Vooral de toenemende mobiliteit (zoals thuis werken, onderweg of op een flexplek) van de werkplek brengt uitdagingen met zich mee. IT staat hierdoor voor een flinke uitdaging. De oplossing hangt af van de behoeften van de organisatie en de samenstelling van het werknemersbestand.

Security en mobiliteit

Zeker bij het beheer van de werkplekken zijn beveiliging (security) en mobiliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op mobiele devices van de zaak en vaak ook op eigen apparatuur (BYOD, bring your own device), zoals een smartphone, tablet of notebook. Waar dan ook en op welk apparaat ook, de medewerker wil altijd een volwaardige werkomgeving tot zijn beschikking hebben met toegang tot alle data en volwaardige applicaties. Security is hierbij essentieel voor het bedrijf. Ook centrale opslag van data is van belang, zodat in geval van een crash, diefstal of defect van een device geen data verloren gaan. Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid daarentegen zijn vereisten voor de gebruiker.

Een werkplek kan per functie verschillen. Een goed ingerichte werkplek draagt enorm bij aan de efficiëntie, tevredenheid en waardering van de eindgebruiker. Daar heb je elke dag weer profijt en plezier van.

Jeroen Theeuwen – Sales ACA IT-Solutions

Eindgebruiker

Medewerkers moeten geen omkijken hebben naar de werking van apparatuur. De werkplek moet snel, stabiel en betrouwbaar zijn. Met toegang tot alle benodigde applicaties. Medewerkers zijn als consument gewend om met kleine, toegankelijke, gebruiksvriendelijke applicaties te werken op mobiele apparaten. Ze verwachten hetzelfde van de applicaties op de zaak. Snel kunnen inloggen (single sign-on), gebruiksvriendelijkheid en snelle beschikbaarheid van alle bedrijf kritische data en applicaties is een vereiste om goed te kunnen werken.

Informatie over werkplek beheer

ACA-IT Solutions heeft ruime ervaring met complexe IT-vraagstukken. Wij helpen u graag bij het inrichten van de werkplekken en de optimale flexibilisering ervan. Hierbij maken wij gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zowel hard- als software. Zo houdt u grip op veiligheid en stabiliteit van uw netwerk. We houden daarbij nauwgezet rekening met de wensen van uw bedrijf en de behoeften van uw medewerkers.

Wij komen graag bij u langs voor een introducerend gesprek en inventarisatie van uw wensen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: