Data Storage

Data storage is de centrale opslag van alle bedrijfsgegevens. Door de grote veranderingen in bedrijfsomgevingen is data storage bovendien een veiligheidsvraagstuk én toegankelijkheidsvraagstuk geworden. Tenslotte, data dient overal, snel en op elk device beschikbaar te zijn. Daarbij is het van groot belang dat de data veilig zijn opgeslagen. ACA IT-Solutions ondersteunt u bij het maken van de juiste keuzes. Wij begrijpen hoe belangrijk een veilige data opslag is.

Neem direct contact op

Het belang van storage

Bedrijfsgegevens behoren tegenwoordig, in het digitale tijdperk, tot de kroonjuwelen van een organisatie. Het applicatielandschap van een organisatie is enorm gegroeid en bovendien complexer geworden met de opkomst van de cloud. “Waar staat mijn data” is een vraag die vaak gesteld wordt.

Gezien het belang van data is het essentieel dat u hiervoor een oplossing heeft die past bij uw situatie. Daarbij zijn veiligheid en continuïteit de sleutelwoorden en dat is precies de kracht van ACA IT-Solutions. Doordat wij voor organisaties in veel verschillende branches complexe ICT-vraagstukken oplossen, weten wij als geen ander hoe wij uw bedrijfsgegevens enerzijds veilig kunnen opslaan en anderzijds continu beschikbaar kunnen stellen aan uw medewerkers.

Beschikbaarheid

Bij data opslag is de primaire gedachte dat deze goed opgeborgen dienen te worden. Dat is zeker waar, maar de manier waarop is veranderd. In het verleden waren argumenten als een brand, waterschade of een crash de belangrijkste redenen om data veilig op te bergen. Tegenwoordig is cybercrime veruit de voornaamste reden van data storage en dat vraagt om een andere aanpak. Enerzijds wilt u namelijk dat cybercriminelen geen toegang kunnen krijgen tot de ‘kroonjuwelen’ van uw organisatie. Anderzijds wilt u ook snel de beschikking hebben over uw back-up na een (cyber)incident.

Cloud en back-up

In veel organisaties is de complexiteit van het IT-landschap aanzienlijk toegenomen. Bijna elk bedrijf in Nederland werkt tegenwoordig in meer of mindere mate in de cloud. Dat betekent dat er veel nieuwe datastromen en storage locaties zijn, waarmee rekening gehouden dient te worden. U wilt tenslotte weel grip houden op de bescherming en beschikbaarheid van uw data en applicaties. Bovendien heeft de wijze waarop u data opslaat en beheert ook invloed op de wijze waarop u de GDPR-wetgeving volgt en processen documenteert.

Waar staat uw data, hoe veilig en toegankelijk is deze? Heeft u daar wel eens over nagedacht? Wij denken graag met u mee en hebben de best passende oplossingen voor nationale en internationale organisaties.

Jeroen Theeuwen - Sales ACA IT-Solutions

Informatie over storage

Data storage goed regelen brengt direct veel voordelen en bovendien een veilig gevoel. ACA IT-Solutions verzorgt deze diensten voor veel van haar klanten, waaronder diverse bedrijven en overheden die zeer hoge eisen stellen aan de beschikbaarheid en veiligheid. Neemt u contact met ons op voor een passend advies voor uw data opslag.

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: