Werken in de Cloud

Cloud oplossingen van eigen bodem

Cloud computing geeft maximale flexibiliteit

Cloud dienstverlening is het op aanvraag beschikbaar stellen van ICT diensten via internet. Van software tot online opslag. Van telefonie tot e-mail. Van een enkele server tot een volledige ICT infrastructuur.

Wij stellen hiermee iedere organisatie in staat om altijd, overal en veilig gebruik te maken van bedrijfssoftware, bestanden en gegevens. Bovendien is de bedrijfsinformatie op ieder gewenst apparaat beschikbaar. Dit biedt uw organisatie en medewerkers zeer hoge flexibiliteit, zoals qua investering als toegankelijkheid.

Direct contact opnemen

Private cloud?

Door een combinatie van diensten (server, storage, security, etc.) bouwen wij voor u een eigen private cloud omgeving die volledig is afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Op deze manier sluit ICT naadloos aan op uw bedrijfsprocessen en zal de productiviteit van uw organisatie verhoogd worden. Uiteraard wordt u hierbij goed begeleid door ons team van adviseurs en specialisten, zowel in het voortraject, bij de implementatie als bij het beheer van de omgeving.

Cloud services

Onze cloud diensten bestaan uit diverse componenten die naar wens zijn te gebruiken en te combineren:

ACA IT-Solutions is Microsoft Qualified Multitenant Hoster. Lees meer

Hybride model

Veel bedrijven kiezen voor een tussenvorm, ook wel een hybride model genoemd. Een hybride omgeving draait deels op de eigen bedrijfslocatie en deels in bijvoorbeeld een datacenter. Het grote voordeel hiervan is dat hiermee ‘het beste van twee werelden’ kan worden gecombineerd. Dit biedt flexibiliteit. Dit is gewenst wanneer een deel van de medewerkers regelmatig buiten het eigen bedrijfspand werkzaam is, bijvoorbeeld bij klanten, onderweg, thuis of in het buitenland. Een ander voordeel is beperking van de risico’s. Door bijvoorbeeld data (ook) buiten de eigen bedrijfsmuren op te slaan kan deze nooit verloren gaan bij bijvoorbeeld een brand.

Of gekozen wordt voor een hybride of een ‘full-cloud’-model, het is essentieel dat het bekend is waar de data is opgeslagen en hoe deze is beveiligd. Voor bedrijven die onder toezicht staan van bijvoorbeeld de AFM is dit zelfs een vereiste.

Veiligheid

De cloud-omgeving van ACA IT-Solutions staat verspreid over meerdere datacenters in de omgeving van Eindhoven. Hierdoor kunnen wij een continuïteit en beschikbaarheid van nagenoeg 100% garanderen. We hebben er alles aan gedaan om de veiligheid van uw (en onze) gegevens te waarborgen. Wilt u weten hoe? Dan maken we graag een afspraak om eens te gaan kijken in een datacenter. Dan weet u ook precies waar uw data is opgeslagen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: