Software Licenties

Software neemt in het IT-landschap een steeds dominantere rol aan. Tot voor kort was de hardware altijd dominant en moest de software ontwikkelaar zijn applicaties toeschrijven op de infrastructuur. Er heeft een omslag plaatsgevonden van ‘hardware gedreven’ naar ‘software gedreven’ (software defined). De inzet van software en dus ook het beheer van software licenties neemt sindsdien een prominentere rol in. Dit heeft enorme impact op de IT binnen de organisatie. Er spelen veel meer factoren een rol om tot de juiste oplossing te komen en de flexibiliteit van de omgeving wordt op de proef gesteld.

De aanschaf, vernieuwing en het beheer van software licenties is een continu proces. Door hier de aandacht voor te hebben en te houden, beschikken uw medewerkers altijd over de juiste tools. ACA IT-Solutions is uw partner op het volledige spectrum van software oplossingen. Van virtualisatie en back-up tot aan mail & Microsoft Office oplossingen beschikken wij over de benodigde kennis om u te kunnen adviseren.

Direct contact opnemen

Virtualisatie

Steeds vaker wordt gesproken over virtualisatie. ACA IT-Solutions maakt veel gebruik van deze oplossing om uw IT-omgeving efficiënt, schaalbaar en beheersbaar te houden. Hierbij kunt u denken aan applicatie, desktop, server of zelfs storage virtualisatie. Een virtuele omgeving is snel en tegen relatief lage kosten uit te breiden. Door middel van speciaal ontwikkelde software kan er eenvoudig een back-up gemaakt worden van de omgeving.

Daarnaast biedt virtualisatie uitgebreide mogelijkheden om overal te kunnen werken op een breed scala aan devices. Dat is precies wat veel organisaties en haar medewerkers tegenwoordig verwachten. We nemen als voorbeeld applicatie- en desktop virtualisatie. Apps en desktops kunnen gecentraliseerd worden in het datacenter. Hierdoor kunnen organisaties beveiligd en on-demand de gekozen configuratie aan medewerkers aanbieden. Op elk tijdstip, op elk device en op elke werkplek.

De benodigde software en de bijbehorende licenties blijven maar groeien bij organisaties. Goede grip op de looptijd, het benodigde aantal licenties en tijdige updates zijn enorm belangrijk. Wij helpen u om dit te realiseren.

Johan Peeters – Sales ACA IT-Solutions

Informatie over software licenties

Software licenties kopen en beheren is belangrijk. Dit is namelijk het gereedschap van uw personeel. Beheer, updates en tijdige vervanging (van bijvoorbeeld oudere versies) zorgen vervolgens voor stabiliteit op de werkvloer en bovendien beheersbaarheid van de kosten. ACA IT-Solutions helpt u graag met het maken van de juiste keuzes en proactieve ondersteuning. Neem contact met ons op voor advies dat aansluit bij uw organisatie.

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: