Servers, de pure rekenkracht

Servers zijn voor bedrijven van onmisbare waarde. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van de door u opgeslagen gegevens. Servers spelen hierin een essentiële rol voor het leveren van de pure rekenkracht. Ze zijn de schakel tussen storage, netwerk en OS (virtualisatie laag). In een goed gelaagd model met centrale storage en virtualisatie kan de serverlaag vervangen worden zonder dat dit impact heeft op de functionaliteit.

Direct contact opnemen

Server vervangen

Bij dit gelaagde model is de uitval van een server geen probleem, want dan neemt een andere server de taken over. Bij veroudering worden ze vervangen door nieuwe, snellere modellen. Om uw gegevens altijd en snel beschikbaar te hebben is een juiste keuze van de server essentieel. Afhankelijk van de eisen en wensen van uw organisatie is er de mogelijkheid om te kiezen voor Tower, Blade of Rack Servers. ACA-IT Solutions voorziet u van advies bij het maken van deze keuze en implementeert de juiste oplossing binnen uw omgeving.

Elke dag snel en zonder zorgen kunnen werken, dat begint bij een goede inrichting van de servers. Wilt u eens samen kijken waar winst te behalen is?

Peter van Berkel – Salesmanager ACA IT-Solutions

Uw server op een externe locatie

Wanneer u uw servers op een externe locatie (zoals één van onze datacenters of bij ACA IT-Solutions) laat plaatsen, verplaatst u tevens de verantwoordelijkheid van het onderhouden van de serverruimte. Dat geeft rust. Tenslotte, een serverruimte moet goed gekoeld zijn en aan allerlei beveiligingseisen voldoen. Door uw servers extern te plaatsen kunt u de vrijgekomen werkruimte voor andere doeleinden gebruiken. Ook bespaart u hoge energiekosten die met het koelen van de ruimte gepaard gaan.

Servers vergelijken

Servers voor bedrijven vergelijken is een technische kwestie. Ook spelen allerlei factoren een rol, zoals uw huidige omgeving, de gewenste prestaties en toekomstige behoeften. Ook is het wellicht interessant om eens alternatieven te kijken. Wilt u een server aanschaffen of vervangen? Of wilt u eens van gedachten wisselen over de oplossing die het best past bij de situatie van uw bedrijf? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

040-8800