Terug
Blog 03-06-19

Trends en ontwikkelingen Dell en VMware

dell-vmware

Bij ACA IT-Solutions zijn we nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de markt. Daartoe behoren ook de internationale congressen die worden georganiseerd door de A-merken waarmee we werken. Op deze congressen worden nieuwe technologieën, trends en ontwikkelingen als eerst gepresenteerd door de marktleiders op het gebied van ICT. ACA IT-Solutions beschikt over een hoge partnerstatus en is daarom op uitnodiging aanwezig bij de belangrijke jaarlijkse congressen. Zo ook bij Dell Technologies World en VMware EMPOWER. De hightlights hebben we voor je verzameld in onderstaand verslag.

Dell Technologies World vond eind april plaats in Las Vegas en VMware organiseerde eind mei voor de tweede keer VMware EMPOWER. Twee bijzondere conferenties, waarvan de laatste speciaal wordt georganiseerd voor VMware Partners. De Europese editie van dit event vond dit jaar plaats in Portugal.

Wat is VMware EMPOWER?

EMPOWER is een jaarlijks terugkerend event voor enkel VMware Partners en vervangt de voormalige Partner Exchange-conferenties. In een verscheidenheid van algemene en break-out sessies wordt aan de deelnemers de content getoond, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor VMware’s eigen interne sales- en technische teams. EMPOWER is gericht op de ontwikkeling van partnerbekwaamheid. Er worden trainingen gegeven, en verschillende hulpmiddelen gedeeld die toegevoegde waarde hebben in een adviestraject. Daarnaast kunnen alle deelnemers diverse examens doen, om zich te onderscheiden in de markt.

Wat is Dell Technologies World?

Tijdens dit wereldwijde congres ontdekken de deelnemers de nieuwe technologieën en de visie van één van de belangrijkste marktleiders in de ICT-branche, waar alle ogen op zijn gericht. Dit event is voorbehouden aan de belangrijkste Dell-partners en genodigden uit het bedrijfsleven. Dit geeft hen de kans om als eerste op de hoogte te worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen en zo een voorsprong te krijgen/behouden op het gebied van ICT-kennis.

 

VMware Partner

 

Terugblik op VMware EMPOWER

SDDC

VMware heeft met Cloud Foundation hét building block voor het software defined datacenter (SDDC) ontwikkeld. vSphere, vSAN en NSX zijn gebundeld in een suite, waarmee het voor klanten heel eenvoudig wordt om het datacenter hardware-onafhankelijk en daarmee echt schaalbaar te maken. Lifecycle management wordt volledig geautomatiseerd, met alle gemakken van dien. VMware Cloud Foundation kan zowel on-premises, als in een private of public cloud worden geïnstalleerd.

Digital Workspace

Een ander hoogtepunt is Digital Workspace. Windows 10 is een mobiel besturingssysteem en vraagt een om een moderne manier van beheer. Tot voor kort moest de IT-afdeling nog speciale Windows-images maken voor de zakelijke werkplek. En moest deze lid gemaakt worden van het Active Directory domein. Met VMware Workspace ONE is die tijd voorbij. Er is geen nut en noodzaak meer voor ondoorzichtige group policies en als je IT-omgeving nog traditioneel beheerd wordt met Microsoft SCCM, kun je met Airlift nog co-management doen. In het datacenter zijn we al gewend aan VMware.

End User Computing lijkt het paradepaardje van VMware te worden/zijn. Het jaar van VDI gaat weliswaar niet meer komen, maar de behoefte aan een virtuele desktop zal voorlopig nog wel blijven.

Daarom is het zeer waardevol dat vanuit één console applicaties kunnen worden uitgerold naar zowel Windows 10 als MacOS, iOS, Android en Chrome OS en deze besturingssystemen ook nog kunnen worden beheerd. Het wordt voor organisaties zo heel gemakkelijk om eindgebruikers te faciliteren op ieder gewenst device zonder dat de supportdruk voor IT alleen maar toeneemt.

Met VMware Workspace ONE kun je:

  • apparaten beheren vanuit één console;
  • verschillende applicaties combineren in één digital workspace;
  • Single Sign-On (SSO) en Multi-Factor Authenticatie (MFA) aanbieden voor toegang vanaf willekeurig apparaat;
  • E-mail & agenda + datarepository + social tools integreren in dezelfde workspace;
  • Laptops en mobiele apparaten simpel en geautomatiseerd onboarden.

 

Dell Partner Nederland

 

Terugblik op Dell Technologies World

Ook dit kwamen ruim 15.000 klanten en partners bijeen in Las Vegas voor Dell Technologies World. Een indrukwekkende conferentie met veel annonceringen over vernieuwingen van producten en oplossingen uit de stal van Dell Technologies. Eentje viel in het bijzonder op en willen we graag wat uitgebreider voor je uiteenzetten.

Dell Technologies Unified Workspace

Dell Technologies biedt met Unified Workspace de meest geavanceerde oplossing voor het implementeren, beveiligen, beheren en ondersteunen van nagenoeg alle apparaten vanuit de cloud. Klanten krijgen hiermee toegang tot hardware, software en de ondersteuning die zij nodig hebben om user-experience (UX) voor de eindgebruikers naar het hoogste niveau te brengen en de processen daar omheen te stroomlijnen.

Unified Workspace is een behoorlijk visionaire benadering van computergebruik en geeft werknemers een frustratievrije, kant-en-klare UX. Het beste van twee werelden, Dell en VMware, stelt je IT-afdeling in staat om het beheer volledig te automatiseren op een intelligente en uniforme manier. Unified Workspace zal naar verwachting een revolutie te weeg brengen in de manier waarop IT-beheerders hun eindgebruikers helpen bij het selecteren, beveiligen en ondersteunen van apparaten via een schaalbare en flexibele oplossing, ongeacht het besturingssysteem, apparaat- en cloudomgeving.

Het concept van ‘de toekomst van het werk’ is realiteit geworden voor organisaties over de hele wereld. Medewerkers wensen de flexibiliteit om altijd en overal te werken, samen te werken en te innoveren op elke manier die ze willen. Bedrijven moeten tegemoet komen aan deze verzoeken om nieuw talent aan te trekken. Tegelijkertijd moeten werknemers betrokken, productief en veilig gehouden worden met hun apparaten die zijn aangepast aan hun behoeften. Toch zijn IT-afdelingen lang niet altijd in staat om zich te concentreren op transformatieve initiatieven voor werknemerservaring. Zij zijn het grootste deel van hun tijd kwijt met taken zoals implementatie, helpdeskverzoeken, monitoring en probleemoplossing.

Hoe werkt Unified Workspace?

Je nieuwe laptops of tablets worden in de fabriek, direct na productie, al bekend gemaakt binnen VMware Workspace ONE. Zodra je (nieuwe) medewerker het nieuwe apparaat uitpakt, zal het device meteen na het aanmelden alle beleidsregels, voorzieningen en applicaties die klaar staan automatisch ophalen.

Security

Dell bouwt unieke beveiligingsfuncties in elk zakelijk apparaat om een veilige basis voor je eindgebruikers te garanderen. Met VMware Workspace ONE biedt Dell klanten een extra bescherming met een mechanisme wat Dell ‘Trusted Access’ noemt. VMware Workspace ONE controleert en valideert continu de status van apparaat, gebruiker, netwerk en applicaties. Bij het eerste teken van een bedreiging zal het om multi-factor authenticatie vragen. Afhankelijk van het dreigingsniveau kan het zelfs de gebruikerstoegang blokkeren en applicaties en data van een computer wissen.

Beheer

Met behulp van VMware Workspace ONE kunnen Dell Windows-devices beheerd worden vanuit één console, samen met alle typen mobiele telefoons en tablets. Voor deze apparaten kunnen alle applicaties worden toegevoegd in de digitale werkomgeving. Integratie is mogelijk met mail, agenda’s en bestanden. Waar mogelijk kan Single Sign-On (SSO) worden toegepast.

Modernisering van pc-implementatie en beheer vanuit de cloud

Traditioneel pc-levenscyclusbeheer (PCLM) is high-touch, duur en schaalt niet naar steeds mobielere en externe werknemers. Met VMware Workspace ONE als de backbone van Unified Workspace, kunnen klanten gebruik maken van één uniform beheerportaal om al hun apparaten uit te rollen, beheren en beveiligen op een moderne manier.

Zodra een apparaat is geïmplementeerd, maken uniforme endpoint beheerfuncties van Workspace ONE het voor klanten mogelijk om verder te gaan dan traditioneel PCLM. Applicaties worden gestroomlijnd uitgerold, patches automatisch geïnstalleerd en de diagnostiek van ieder apparaat wordt continu uitgelezen. Workspace ONE biedt een uniforme, digital workspace-ervaring, omdat medewerkers naadloos toegang hebben tot elke native, SaaS of interne applicatie met SSO vanaf elk apparaat.

Door de integratie met Microsoft profiteren klanten van Microsoft 365, Workspace ONE en Dell Provisioning and Deployment Services, die zorgen voor een ongekend moderne IT-implementatie en hoge productiviteit van eindgebruikers.

Ondersteuning

Met Prosupport Plus bieden we je extra diensten aan om de complete uitrol samen met ACA IT-Solutions voor je te verzorgen. Deze Supportdiensten zijn gebouwd op basis van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en data-analyse. Ze geven je real-time inzicht en veranderen daardoor de manier waarop je tijd kunt besparen en de beschikbaarheid kunt vergroten.

Als we je interesse voor een veilige, digitale werkplek gewekt hebben en je wilt hierover doorpraten met een van onze specialisten, neem dan contact met ons op.