Data back-up & Recovery

Back-up van data is cruciaal. Kunt u zich voorstellen dat alle opgeslagen data van uw bedrijf ineens weg zijn? En wat dit betekent voor het bedrijf? Dit moet voorkomen worden, want genezen is niet mogelijk. Wanneer de locatie waar uw data staat niet meer beschikbaar is door bijvoorbeeld een crash of een brand dan wilt u allereerst dat uw data niet verloren is gegaan. Bovendien wilt u snel weer toegang hebben tot uw data én software applicaties, zodat uw bedrijf zonder (veel) tijdverlies kan blijven draaien.

In het verleden werd veelal gebruik gemaakt van backup-to-tape. tegenwoordig zijn er veel betere en stabielere oplossingen voorhanden. Denkt u hierbij aan backup-to-disk of een duplicatie van gegevens naar een cloud omgeving. Voor een cloud-oplossing biedt ACA IT-Solutions zowel online back-up als disaster recovery.

Direct contact opnemen

Online Back-up

Bij online back-up vindt er een software-gestuurde en -gecontroleerde periodieke opslag plaats in het datacenter van ACA IT-Solutions. Dit kan op een hele goede en efficiënte manier plaatsvinden door gebruik te maken van IASO software. Dit is een geautomatiseerde systeemdienst voor de opslag van bestanden, databases, e-mail en de complete Windows Server omgeving. Er wordt elke dag een back-up uitgevoerd naar de externe locatie.

Disaster recovery

Bij disaster recovery vindt er een volledig software gestuurde, gecontroleerde en periodiek geteste back-up in het ACA IT-Solutions datacenter plaats. Door middel van disaster recovery kunt u de continuïteit van uw IT-omgeving naar een bijzonder hoog niveau brengen. In geval van calamiteiten (brand, crash, etc.) staat er in ons datacenter een complete infrastructuur klaar om de betreffende IT-omgeving te repliceren en over te nemen. Zo kunnen uw medewerkers binnen no time weer verder werken.

Het risico van downtime is niet uit te schakelen. Wel te beperken. En als het dan toch mis gaat door bijvoorbeeld brand, stroomstoring of cybercrime dan is een goede back-up en replicatie van de data essentieel. De tijd die nodig is om weer volledig up-and-running te zijn moet dan zo kort mogelijk zijn. Daar hebben wij doordachte en bewezen oplossingen voor.

Jeroen Theeuwen - Sales ACA IT-Solutions

Informatie over back-up en disaster recovery

Back-up en disaster recovery is een dienst die goed geregeld dient te zijn en onder gebracht te worden bij een betrouwbare partij. ACA IT-Solutions heeft zich op dit vlak absoluut bewezen. Wij maken gebruik van een doordachte datacenter-combinatie, waardoor we elk mogelijk risico van dataverlies kunnen voorkomen. Dit format heeft zich bewezen en is geadopteerd door vele bedrijven en overheden met gevoelige en/of essentiële bedrijfsinformatie die niet verloren mag gaan en direct weer voorhanden moet zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.