Back-up, replicatie en herstel: onmisbaar voor elke organisatie

Hoe pakt u dat aan en welke rol kan de nieuwe versie 10 van Veeam Backup & Replication vervullen?

Het digitale landschap blijft zich uitbreiden. Dat geeft bedrijven veel kansen om hun gegevensbeveiliging te verbeteren, automatiseren en stroomlijnen. Maar nu er meer opties zijn, zien organisaties zich geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen met betrekking tot IT en gegevensbeheer.

Complexiteit van de ICT-omgeving

Het gebruik van de cloud neemt significant toe en IT-professionals worstelen met de vraag hoe gegevens efficiënt tussen omgevingen gemigreerd en beheerd kunnen worden. Ook wordt de roep vanuit de interne organisatie van bedrijven steeds luider om efficiëntie. Het is dan ook lastiger dan ooit om aan de hersteldoelstellingen te voldoen in een steeds meer gedistribueerde wereld. Zonder betrouwbare oplossing voor gegevensbeveiliging die in de operationele doelstellingen voorziet en die flexibel met het bedrijf kan meegroeien, ontstaat er een optelsom van problemen die exponentieel toenemen.

Ransomware betalen?

Back-up, replicatie en herstel zijn bovendien een onmisbare schakel in de beveiliging van de ICT-omgeving. We zien nog te vaak dat dit onvoldoende prioriteit krijgt of niet goed geborgd is. Dit is een perfect voorbeeld van het realiseren van uitsluitend sterke schakels. Alles moet kloppen om niet in de wurggreep van cybercriminelen te komen. Daar speelt back-up, replicatie en herstel een essentiële rol in.

Heeft een cybercrimineel onverhoopt toegang weten te krijgen tot uw netwerk en een cryptolocker ingesteld? Is uw primaire omgeving gecrasht? Heeft u een brand gehad in de serverruimte? Is er per abuis belangrijke data verwijderd of verloren gegaan? Een goede back-up, replicatie en herstel – oplossing is onmisbaar en bovendien een belangrijk wapen om het betalen van ransomware te voorkomen. Uw data staan namelijk nog veilig op een andere locatie.

Veeam partner Nederland

Veeam V10: Software defined, hardwareonafhankelijk

Een belangrijke schakel in de ‘kettingen’ die wij realiseren is Veeam Backup & Replication. Onlangs werd versie v10 gelanceerd.

Belangrijke functies:

 • Back-up en herstel: Back-ups en herstel van uw gegevens op úw voorwaarden met diverse opties voor back-up en granulair herstel.
 • Automatisering: Voorbereiden, testen en orkestreren van uw DR-strategie om kritische applicaties te beschermen.
 • Cloudportabiliteit: Als de cloud onderdeel is van de strategie voor uw datacenter, maak dan back-up en herstel naar, vanuit en binnen de cloud mogelijk met het oog op portabiliteit en kostenbesparingen.
 • Governance en compliance: Beheer uw back-ups van virtuele tests effectief om te waarborgen dat kopieën van uw gegevens herstelbaar, veilig en compliant zijn.

Diverse nieuwe features in v10 uitgelicht:

 • Echt krachtige NAS-back-up: Presteer beter met intuïtieve Veeam-opties voor NAS-back-up, met ingebouwde CRC-support voor snelle en betrouwbare back-ups van uw NFS-, SMB/CIFS-shares en -bestandsservers.
 • Instant Recovery Engine (nextgen): Versnel Disaster Recovery met massaal direct herstel, mogelijk gemaakt door de volgende generatie van Veeam’s Instant Recovery-engine.
 • Kopieermodus van Veeam Cloud Tier: Back-ups in de cloudblokopslag snel herstellen? Gebruik de nieuwe kopieermodus van Cloud Tier om benodigde blokken intelligent te herstellen, onmiddellijk zodra de back-up klaar is.
 • Beveiliging tegen ransomware: Cloud air gap is beschikbaar met een nieuwe intelligente onveranderlijkheidsmodus voor Cloud Tier.
 • Linux-proxy: Met de nieuwe optie voor een Veaam data mover-werkpaard bespaart u tijd, geld en ruimte dankzij lichtere, licentievrije functies en autogene mogelijkheden voor cloudimplementatie.
 • PostgreSQL en MySQLverwerking: Toon uw voorliefde voor Linux door meer workloads te beschermen met Veeam’s application-aware processing.
 • Intelligente back-upkopieën met offsite verwerking van SQL-logs: Stop met het maken van handmatige back-ups en kopieer uw SQL-logs offsite.

Veeam VUL licenties

In aanvulling op de berichtgeving over de nieuwe versie brengen wij u ook graag de Veeam Universal License onder de aandacht, ookwel afgekort tot VUL. Dit is een ideale oplossing voor organisaties met workloads op meerdere locaties, fysiek en/of in de cloud. Met VUL krijgt u een volledige licentie voor alle locaties en bovendien voor een lagere prijs. De licenties zijn beschikbaar voor Veeam Availability Suite, Veeam Backup & Replication en Veeam Backup Essentials.

Grip op uw data

Data wordt wel eens ‘het nieuwe goud’ van een organisatie genoemd. Logisch, want zonder de data is de organisatie een lege huls zonder bestaansrecht. Wilt u weten hoe u uw bedrijfsdata optimaal kunt beschermen, wilt u meer weten over onze aanpak of de nieuwe versie van Veeam Backup & Replication in het bijzonder? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: