Terug
Blog 05-07-18

Veeam Back-up voor Microsoft Office 365

Back-Up VeeAm

Veeam Back-up voor Microsoft Office 365

Back-up voor Office 365, wat mag je van Microsoft verwachten en wat dien je zelf te verzorgen? Dat is een vraagstuk waar veel organisaties moeite mee hebben. Gebleken is namelijk dat veel organisaties er vanuit gaan dat dit volledig door Microsoft wordt geregeld. Dit is niet juist. Sterker nog, de boodschap van Microsoft is duidelijk: “With Office 365, it’s your data. You own it. You control it.” (bron: Office 365 Trust Center)

Anders gezegd, Microsoft draagt zorg voor de infrastructuur, terwijl je zelf verantwoordelijk bent voor je data. Veeam, marktleider op het gebied van back-up en disaster recovery, heeft een kort onderzoek in de zakelijke markt gedaan, waarin de vraag gesteld werd of men back-ups maakt van gegevens in Office 365. De resultaten:

  • 38% maakt geen back-up en vertrouwt op de faciliteiten binnen Office 365.
  • 38% maakt geen back-up, maar kijkt naar een back-up oplossing.
  • 11% maakt back-ups naar een on-premises locatie.
  • 6% maakt een back-up naar een andere locatie (bijvoorbeeld in de cloud).
  • 6% gaf een ander antwoord.

Concluderend: een significant deel van de ondervraagde organisaties maakt dus zelf momenteel nog geen back-up. Het getal is hoog, zeker gezien het feit dat hierdoor belangrijke data verloren kunnen gaan.

Waarom een back-up maken van Office 365?

Waarom is een Office 365 back-up nodig? Er zijn meerdere aandachtspunten, die in elke organisatie voorkomen, om hiervoor te kiezen:

  • Een gebruiker kan per ongeluk belangrijke data verwijderen.
  • Bewaarplicht, bijvoorbeeld voor de fiscus, interne of contractuele verplichtingen.
  • Onjuiste afhandeling (verwijderen) van data en e-mailboxen van vertrekkende medewerkers.
  • Voorkomen van cybercriminaliteit en ransomware.

Wat mag je van de back-up binnen Office 365 verwachten?

Binnen Office 365 is een basisvoorziening getroffen voor het maken van een back-up van data. Voor de meeste organisaties is dit echter onvoldoende. Om u een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden tref je hieronder een overzicht van de back-up voorziening binnen Office 365 en de additionele back-up oplossing van Veeam.

Hoe verzorgt Microsoft de back-up (Exchange Online)?

In onderstaande vergelijking wordt duidelijk dat de toevoeging van een additionele back-up oplossing van enorme meerwaarde en noodzaak is om dataverlies in Exchange Online te voorkomen. In de nieuwe versie van Veeam Back-up worden eveneens back-ups gemaakt van SharePoint en OneDrive for Business.

Microsoft Office 365 data opslag Exchange Online

Hoe verzorgt Veeam de back-up (Exchange Online)?

In bovenstaande vergelijking wordt duidelijk dat de toevoeging van een additionele back-up oplossing van enorme meerwaarde en noodzaak is om dataverlies in Exchange Online te voorkomen. In de nieuwe versie van Veeam Back-up worden eveneens back-ups gemaakt van SharePoint en OneDrive for Business.

Naast een aanvullende back-up oplossing is het ook raadzaam te kijken naar extra beveiligingsmogelijkheden voor Office 365. Meer hierover lees je in dit artikel: Security voor Microsoft Office 365.

ACA IT-Solutions als professioneel partner van Microsoft en Veeam

ACA IT-Solutions heeft zeer ruime ervaring met ICT-projecten en –oplossingen met Microsoft, Office 365 en Veeam. Zo zijn we bijvoorbeeld door Microsoft gewaardeerd met de QMTH Partnerstatus. Dit betekent dat we geautoriseerd zijn om onder meer Windows 10 en Office 365 oplossingen aan te bieden en te implementeren in de cloud (hosted platform) of op een eigen (hybrid) ICT-omgeving.

Daarnaast is ACA IT-Solutions een gewaardeerd Veeam Gold Partner. Wij hebben zeer veel ervaring met het realiseren van back-up en replicatie oplossingen binnen ICT-omgevingen, zowel on premise als in de cloud.

Microsoft Veeam Gold Partner Nederland

Daarnaast is ACA IT-Solutions een gewaardeerd Veeam Gold Partner. Wij hebben zeer veel ervaring met het realiseren van back-up en replicatie oplossingen binnen ICT-omgevingen, zowel on premise als in de cloud.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Office 365 en hoe dit op een veilige, beleidsmatige manier in te zetten binnen je organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.