Terug
Must Read 06-04-20

Microsoft wijzigt benamingen zakelijke markt: Office 365 wordt Microsoft 365

Microsoft 365 Aanbod

Microsoft is continu bezig met de (door)ontwikkeling en uitbreiding van haar portfolio. Daar horen merknamen bij die naadloos hierbij aansluiten. Vorige week werd aangekondigd dat Office 365 voortaan Microsoft 365 heet. Dit geldt voor Office 365-abonnementen voor het MKB en voor Office 365 ProPlus. In de toekomst zullen al deze producten dus de merknaam Microsoft 365 gebruiken.

Dit is een natuurlijke evolutie. Microsoft 365 begon in 2017 als een licentiebundel voor zakelijke klanten – een combinatie van Windows, Office en Enterprise Mobility and Security (EMS). Het heeft sindsdien een lange weg afgelegd. Tegenwoordig wordt het ‘de productiviteitscloud van de wereld’ genoemd en vertegenwoordigt het de visie voor de toekomst van Microsoft-productiviteitstools: een geïntegreerde set apps en services, waarmee kunstmatige intelligentie (AI) en andere geavanceerde innovaties voor je en jouw organisatie kunnen werken. Voor kleine en middelgrote bedrijven omvat dat nieuwe mogelijkheden, die kunnen helpen bij het online hosten van uitgebreide vergaderingen en evenementen, opslag en delen van bestanden in de cloud ( zodat je overal kunt samenwerken) en beveiligings- en identiteitsoplossingen om jouw bedrijf te beschermen.

Nieuwe productnamen

De nieuwe productnamen gaan in op 21 april 2020. Dit is alleen een wijziging in de productnaam en er zijn dus geen prijs- of functiewijzigingen mee gemoeid.

 • Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic.
 • Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard.
 • Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium.
 • Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden beide Microsoft 365 Apps. Waar nodig worden de labels ‘for business’ en ‘for enterprise’ gebruikt om de twee te onderscheiden.

Goed om te weten is dat de wijzigingen aan deze producten allemaal automatisch zullen plaatsvinden.

Het ‘Office’ zoals je dat kent, zal er nog steeds zijn. maar Microsoft is enthousiast over de nieuwe apps en services die de afgelopen jaren aan de abonnementen zijn toegevoegd en over de nieuwe innovaties die de komende maanden zullen volgen.

Veel Gestelde Vragen

Vraag – Welke namen van Office 365-abonnementen veranderen niet?
Antwoord – De volgende Office 365-abonnementen hebben geen wijzigingen:

 • Office 365 for Enterprise
  • Office 365 E1
  • Office 365 E3
  • Office 365 E5
 • Office 365 for First Line Workers
  • Office 365 F1
 • Office 365 for Education
  • Office 365 A1
  • Office 365 A3
  • Office 365 A5
 • Office 365 for Government
  • Office 365 G1
  • Office 365 G3
  • Office 365 G5

Vraag – Hoe past Office in Microsoft 365? Kan ik nog steeds Word, Excel en PowerPoint gebruiken?
Antwoord – De Office-suite vormt de kern van de productiviteitservaring van Microsoft en dat verandert niet. In de afgelopen jaren is het aanbod van cloudproductiviteit echter veel groter geworden dan wat mensen traditioneel als ‘Office’ beschouwen. Word, Excel en PowerPoint zijn belangrijker dan ooit. Maar in Microsoft 365 worden deze apps nieuw leven ingeblazen met behulp van de cloud en AI. Hier worden nieuwe ervaringen aan toegevoegd, zoals Teams, Stream, Forms en Planner. Dit alles wordt ondersteund door een reeks algemene services die uw gegevens beveiligd houden. Het is Office en nog veel meer.

Vraag – Is er iets nieuws of anders in Microsoft 365 Apps for business- of Microsoft 365 Apps for enterprise-abonnementen dat niet in Office 365 Business- of Office 365 ProPlus-abonnementen zat? Zijn er nieuwe functies?
Antwoord – Er zijn momenteel geen prijs- of functiewijzigingen in abonnementen.

Vraag – Wanneer zijn de abonnementen voor Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Apps for enterprise beschikbaar?
Antwoord – Alle abonnementen zijn vanaf 21 april 2020 beschikbaar voor klanten.

Vraag – Gaan alle Office 365-abonnementen weg? Wat verandert er niet?
Antwoord – Geen van de plannen verdwijnt. Dezelfde plannen zijn beschikbaar, alleen met bijgewerkte namen. En in het geval van Office 365 Enterprise blijft de naam hetzelfde en verandert er niets.

Vraag – Ik ben een bestaande MKB- of ProPlus-klant. Moet ik actie ondernemen?
Antwoord – Klanten met de abonnementen Office 365 Business, Office 365 Business Essentials, Office 365 Business Premium of Microsoft 365 Business hoeven geen aanvullende actie te ondernemen. De bovenstaande wijzigingen gebeuren automatisch.


ACA IT-Solutions is een officiële en ervaren partner van Microsoft. Wil je meer informatie over dit bericht, het gebruik van Microsoft-oplossingen in jou organisatie of de nieuwe mogelijkheden van Microsoft 365? Neem dan even contact met ons op.