Terug
Blog 17-03-20

Coronavirus: Continuïteit ICT en ondersteuning door ACA IT-Solutions

Thuiswerken

Het coronavirus en de daarop volgende beslissingen door overheden hebben enorme impact op de samenleving en het bedrijfsleven. Zoals je wellicht weet behoort ICT tot de vitale processen. Logisch, want het speelt een belangrijke rol bij de continuïteit van de economie als geheel en je organisatie in het bijzonder.

ACA IT-Solutions vindt het belangrijk dat de continuïteit van haar opdrachtgevers wordt gewaarborgd. Hoe wij dat doen lees je hieronder.

Gezondheid staat voorop

Onze medewerkers hebben de verplichting om de adviezen en richtlijnen van het RIVM te volgen en zijn geïnstrueerd over de werkwijze en in geval van ziekteverschijnselen daarnaar te handelen.

ACA IT-Solutions is, met inachtneming van de benodigde aanpassingen, volledig operationeel. Er is niets veranderd aan onze bereikbaarheid en onze medewerkers staan dus als altijd voor je klaar. Wel zullen we, in samenspraak en waar mogelijk, de werkzaamheden op afstand (remote) uitvoeren.

Heeft je organisatie specifieke richtlijnen op het vlak van gezondheid? Laat het ons tijdig weten als wij werkzaamheden op je locatie gaan uitvoeren.

Veranderde ICT-behoeften in je organisatie?

Het coronavirus en de maatregelen van de overheden (landelijk en internationaal) dwingen veel organisaties tot een andere werkwijze. Denk daarbij aan thuiswerken, digitaal/remote samenwerken en de veiligheid:

1. Thuiswerken

In hoeverre is je organisatie ingericht om thuiswerken mogelijk te maken voor je medewerkers? Lees deze 4 tips om efficiënt thuis te werken. Heb je hulp nodig om thuiswerken te optimaliseren? Wij hebben tal van (technische) oplossingen om dit snel beschikbaar te stellen.

2. Samenwerken

Door een enorme toename van het aantal mensen dat thuiswerkt, verandert ook de manier van samenwerken binnen organisaties en/of met externen. Even bij elkaar binnenlopen kan niet meer. Overleggen, meetings en presentaties worden veelal geannuleerd.

Efficiënt samenwerken op afstand? Dat kan het beste met Microsoft Office365 en Teams. Hiermee heb je de faciliteiten om snel en eenvoudig met elkaar te overleggen via chat, audio- en videoconferencing. Ook kun je eenvoudig documenten uitwisselen en heb je de beschikking over een breed scala aan Microsoft Office tools.

Office 365 en Teams

3. Veiligheid

Houdt je er rekening mee dat werken buiten de kantoormuren extra veiligheidsmaatregelen met zich meebrengt. Denk daarbij aan het realiseren van een veilige verbinding met het bedrijfsnetwerk en extra security bij het inloggen (multi factor authentication / single sign on).

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht en/of onze werkwijze? Of heb je hulp nodig om je ICT-omgeving aan te passen naar de veranderde omstandigheden?

Er zijn diverse mogelijkheden om dit snel te realiseren. Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie.