Terug
In de media 06-07-20

Continuïteit is het sleutelwoord

continuiteit

ACA IT-Solutions helpt bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen, beheer en laten groeien van hun IT-omgeving. Ook bij Dinnissen kijkt en denkt deze IT-partner van A tot Z al ruim tien jaar mee.

“Onze dienstverlening spitst zich toe op drie elementen”, begint Geert Rademakers namens ACA IT Solutions. “Het IT-beleid, de techniek en de factor mens. Zo denken we bijvoorbeeld mee hoe de ICT-omgeving het best kan aansluiten op de actuele behoeften én toekomstplannen van de organisatie. Uiteindelijk is het belangrijk dat ICT een dienstverlenende rol vervult voor de medewerkers, zodat zij dag in dag uit efficiënt en veilig kunnen werken met de applicaties en data die voor hen van belang zijn.”

Klantgedachte

ACA IT-Solutions werd begin jaren tachtig opgericht en maakte in de loop der jaren een enorme transitie door. “Onze branche staat uiteraard nooit stil. Waar vroeger een IT-omgeving helemaal op locatie van een bedrijf draaide, werken we tegenwoordig in meer of mindere mate in de cloud.”

“Wij kijken naar de processen van de klant en de middelen die nodig zijn om een bedrijf goed te laten werken vanuit IT-perspectief. We werken dus niet vanuit een productgedachte, maar een klantgedachte. Elke ICT-omgeving die we bouwen is dus anders. Bij de samenstelling kiezen we altijd voor A-merken. De implementatie wordt altijd gedaan door onze eigen gecertificeerde medewerkers.”

Geert-Rademakers-ACA
Geert Rademakers Directeur ACA IT-Solutions

Procesoptimalisatie

Het bedrijf mag zich al ruim tien jaar de vaste IT-partner van Dinnissen noemen. In die tijd werd een hechte relatie opgebouwd. Rademakers:

“Bij Dinnissen staat technologie en automatisering bijzonder hoog in het vaandel. Wij ondersteunen de innovatieprocessen die bij Dinnissen spelen door te voorzien in de IT-infrastructuur en het platform waarop dit alles plaatsvindt. Ook kijken we samen naar procesoptimalisatie, wat bij Dinnissen een hot topic is.”

Dinnissen - Samenwerking

Anticiperen en vooruitkijken

Volgens Rademakers zijn de lijnen met Dinnissen, en ook andere klanten, altijd heel kort. “We hebben contact bij de directe ondersteuning van de techniek, maar ook is er intensief contact tijdens projecten. Samen kijken we vooruit naar de ontwikkelingen binnen het bedrijf. De nieuwbouw van Dinnissen is daar een mooi voorbeeld van.”

Veilig vanuit huis tekenen

Toen begin maart de coronacrisis uitbrak, was het voor ACA IT-Solutions zaak om voor Dinnissen snel te focussen op remote werken en digitale veiligheid. “In deze lastige tijd hebben we samen gekeken wat de beste oplossing was en hoe dit snel gerealiseerd kon worden, zodat een aantal medewerkers ook thuis veilig en efficiënt kan werken. Door direct te schakelen kon een gedeelte van het werk ook vanuit huis doorgaan, zonder dat men zich zorgen hoefde te maken dat die informatie op straat kan belanden. Net zoals bij alle werkzaamheden die we samen met Dinnissen ontwikkelen, is continuïteit het sleutelwoord.”

Dit interview is gepubliceerd in het magazine Smart Industry. Het volledige magazine is beschikbaar als download.