Terug
In de media 24-09-17

ACA IT-Solutions zet alles in om computerveiligheid te vergroten

Computerveiligheid

Computerveiligheid is zeer actueel, zeker na actuele cyberaanvallen. Net als de hele branche zoekt ACA IT-Solutions antwoord op computeraanvallen zoals die welke dit voorjaar delen van de Rotterdamse Haven, FedEx en TNT Express plat legden. Dat het Eindhovense bedrijf hierin slaagt blijkt uit een aantal prijzen van softwareleverancier die ACA onlangs ontving.

Volgens adviseur Theo Beks hanteert zijn bedrijf niet alleen de bekende methoden voor computerveiligheid, maar zoekt het ook naar nieuwe methoden. Hij vertelt dat klanten binnenkort mogelijk bezoek krijgen van een mystery guest. ,,Dat kan iemand zijn die zich voordoet als printermonteur en dan vraagt om het wachtwoord omdat hij anders de printer niet kan repareren. Mochten we zo het wachtwoord achterhalen, dan gaan we in gesprek met deze klant. De mens is de belangrijkste zwakke schakel als het gaat om computerveiligheid. Denk ook aan de bekende mailtjes, waar je door het aanklikken van een misleidende link al je bestanden ongewild op slot doet.”

Cybersecurity

Beks zegt dat zijn bedrijf zeer actief is op het gebied van computerbeveiliging. ,,Het is voor ons een heel zwaar issue. Bij de honderd mensen die bij ons werken is een flink deel hiermee belast. Daaronder ook cybersecurity specialisten die (in opdracht van de klant) proberen in de digitale systemen van de klant in te breken. We willen lekken zelf ontdekken en repareren, voordat er misbruik van kan worden gemaakt.”

ACA IT-Solutions ontstond in de jaren 80 toen zijn grondlegger Tiny Manders voor het schoenenbedrijf van zijn familie een computersysteem ontwierp. Later kwamen daar algemene computersystemen voor bedrijven bij.

We hebben een cloudplatform in het hoogwaardige datacenter op de High Tech Campus en een exacte kopie hiervan in een nieuw eco-datacentrum in het noorden van Eindhoven. We verzorgen voor onze klanten de werkplekken, de dataopslag al dan niet in de cloud en het beheer, het projectmanagement en onderhoud.” De klanten van het bedrijf, waaronder Hurks, Summa College, Vitalis, Jan de Rijk Logistics, Belvilla en Brabant Water, zijn verdeeld over alle mogelijke branches. We hebben hiervoor een team van zeven mensen geformeerd. Die gebruiken de vele informatie waarover wij beschikken om analyses te maken. Daaruit kan worden gehaald hoe een bedrijf presteert, ook in vergelijking met concurrenten. Ook prognoses en het aangeven van trends en ontwikkelingen zijn mogelijk. Dit is een nieuwe tak, die nu en in de toekomst van grote waarde zal worden voor onze klanten.

Theo-Beks-ACA
Theo Beks Oud-directeur, ACA IT-Solutions

Wil je meer weten over onze aanpak van cyberaanvallen? Neem dan contact met ons op.