'Een werkplek zou moeten
voelen alsof je thuis werkt'

Pieter Manager Collaboration Team
Medewerkers voorop? Samen met ACA.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een volwaardige Microsoft-oplossing en onderdeel van de Office365 familie en wordt door Microsoft beschreven als een ‘collaboration hub – tool voor online samenwerken’. Deze oplossing is enorm populair bij organisaties met medewerkers die veelvuldig op afstand met elkaar moeten samenwerken. Bovendien kan ook worden samengewerkt met personen die geen Microsoft Teams licentie hebben, zoals externen of interim-medewerkers.

Hiermee worden telefonie, communicatie en vergaderen op vooruitstrevende en professionele wijze gecombineerd. Deze dienst verbetert uw bereikbaarheid nog verder. Microsoft Teams zorgt zowel voor een besparing op communicatiekosten en biedt bovendien zeer veel mogelijkheden om de interne en externe communicatie te optimaliseren.

Doeltreffend communiceren

Deze oplossing maakt samenwerken op afstand met jouw collega’s, leveranciers en klanten eenvoudiger dan ooit. Via één geïntegreerd digitaal platform beschikt u over alle moderne communicatietools. Van real-time beschikbaarheid, chat en videoconferencing tot desktop-sharing en bestandsoverdracht op ieder gewenst apparaat.

Zo kun je via PC, laptop, tablet, smartphone overal snel en doeltreffend communiceren. Je wint direct tijd en daarmee aan productiviteit. Door de integratie met de Microsoft suite met bijvoorbeeld de tools uit Office 365 heb je de mogelijkheid om gemakkelijk online meetings te organiseren, documenten te delen en op allerlei manieren effectief samen te werken, ook als je niet op dezelfde locatie bent.

Even snel overleggen met een collega of klant of samenwerken aan een document? Microsoft Teams maakt samenwerken een stuk gemakkelijker, ongeacht de locatie. Ook de koppelingen met bijvoorbeeld Microsoft Office (365) en Microsoft Exchange bieden zeer veel mogelijkheden. Een ander voordeel is dat de emailboxen worden ontlast, omdat korte conversaties niet langer per email plaatsvinden.

Jeroen-Theeuwen-ACA
Jeroen Theeuwen Business Development Manager

Kort samengevat biedt deze oplossing een gedeelde werkruimte voor jouw werknemers op basis van drie thema’s:

1. Communicatie

  • Chat
  • Bellen
  • Videobellen
  • Online vergaderen

2. Samenwerken

  • Gezamenlijk gebruik van Office 365 apps
  • Samenwerken aan documenten
  • Samenwerken op onderwerp

Integratie met andere apps

  • Uitwisseling met de volledige Microsoft Office (365 Suite), waaronder Dynamics, Office, OneNote en SharePoint
  • Uitwisseling met vele third party apps waaronder Adobe, Power BI, Salesforce, Trello, Flow en Github

Daarbij is het goed om te weten dat Teams hetzelfde security level heeft als Microsoft Office 365.

Advies

Met Microsoft Teams worden tools voor directe communicatie op unieke wijze gecombineerd, waardoor werken, delen en samenwerken wordt vereenvoudigd. In een tijd van flexibel en locatie onafhankelijk werken is dit echt een uitkomst. Neem contact met ons op voor meer informatie.