'Als je zorgeloos kunt werken
hou je extra tijd over'

Richard Technical Consultant
IT-vraagstukken? Samen met ACA.

Managed Network

Als wij spreken over ‘het netwerk’ dan hebben we het over de digitale snelweg van de IT-infrastructuur: bekabeling (UTP & fiber) en alle actieve netwerkcomponenten zoals netwerkswitches, routers, firewalls en wifi access points, maar ook over VPN’s en VLAN’s bijvoorbeeld.

Comfort en veiligheid

Natuurlijk heeft jouw organisatie al een netwerk, je kunt tenslotte niet zonder. Het netwerk, als fundament voor je IT-infrastructuur, bepaalt in belangrijke mate de prestatiebeleving (user experience) van je applicaties. Configuratiefouten kunnen zorgen voor problemen die je ervaart als ‘traag’ of zelfs als het wegvallen van verbindingen. Een grote frustratie van IT en alle medewerkers. Bovendien is de kans groot dat hier cybersecurity risico’s aan ten grondslag liggen. Cybercriminelen zullen hier vaak het eerste zoeken naar onvolkomenheden die misbruikt kunnen worden om ongeoorloofd toegang te krijgen tot je IT-infrastructuur.

Applicaties en datamanagement

Alle netwerkcomponenten samen bepalen of en hoe (snel) data getransporteerd kunnen worden. De firewall controleert alle dataverkeer tussen twee of meer verschillende netwerken. In- en uitgaand verkeer wordt continu gecheckt op cyberrisico’s. De firewall is tevens de gateway naar de internetverbinding van je organisatie. Zonder een actieve internetverbinding kunnen we vandaag de dag tenslotte niet meer werken.

Of het nu gaat om nieuwbouw of om een monumentaal pand, een magazijn of kantoor, ACA heeft een passende oplossing voor de situatie. Een belangrijke eerste stap is een meting. Dit doen we vooraf en na de implementatie. Op die manier kun je ervan op aan dat je altijd de juiste de dekking hebt.

Bescherm je netwerkinfrastructuur

Binnen het bedrijfsnetwerk is cyberveiligheid een belangrijke pijler. Dat begint bij een professionele firewall, om zo je organisatie en medewerkers te beschermen tegen tegen bedreigingen van buitenaf. Een firewall adequaat onderhouden kost echter tijd en vereist gespecialiseerde kennis.

Heb je de benodigde kennis en tijd niet? Met de Managed Network aanpak van ACA heb je geen omkijken meer naar firewall-beheer. Wij houden je firewall up-to-date en je netwerk en data zijn goed beschermd.

De strijd tegen cybercriminelen is een kat-en-muisspel en vereist op een aantal punten bijzondere aandacht:

Aandachtspunt 1: Malware verandert continu

Moderne malware ontwikkelt zich continu. Criminele hackers doen er ook alles aan om hun malware te camoufleren en zo ontdekking te voorkomen. Traditionele antivirus oplossingen kunnen in hun updates vaak de evolutie van nieuwe typen dreigingen niet bijbenen. Hierdoor zijn deze niet altijd meer in staat om deze nieuwe dreigingen te detecteren en af te wenden.

Aandachtspunt 2: Datalekken bedreigen continuïteit en privacy

Kwaadwillenden hebben het steeds vaker voorzien op waardevolle persoons- en bedrijfsgegevens. Ook menselijke fouten kunnen leiden tot datalekken. Tegelijkertijd is de wet- en regelgeving rondom datalekken fors aangescherpt en liggen imagoschade en hoge boetes op de loer. Deze ontwikkelingen vragen om een oplossing die deze risico’s beperkt en de beschikbaarheid van de IT-infrastructuur waarborgt.

Aandachtspunt 3: Bedrijfsomgevingen zijn nooit statisch

Wijzigingen in de bedrijfsvoering of modernisering van het applicatielandschap resulteren vrijwel altijd in veranderingen van de IT-infrastructuur. Werknemers werken op kantoor, maar in toenemende mate ook thuis en onderweg. Zij moeten IT-voorzieningen altijd en overal veilig kunnen gebruiken. Snel schakelen en veilige verbindingen tussen alle systemen, gebruikers en netwerken zijn een must. De veiligheidsvoorzieningen moeten flexibel zijn om dat goed te faciliteren.

ACA Managed Network, rust en continuïteit

Vaak zijn de netwerkcomponenten afkomstig van verschillende fabrikanten. Kijkend naar de genoemde aandachtspunten is centraal en continu beheer wel zo prettig. Met het ACA Managed Network kies je voor rust en continuïteit. De voordelen op een rij:

  • Alle netwerkcomponenten door ACA beheerd;
  • Altijd de laatste stabiele softwareversie (firmware) geïnstalleerd;
  • Delegation of control naar eigen IT-afdeling of derden blijft mogelijk;
  • Altijd een back-up van alle configuraties;
  • Configuratie-revisies mogelijk (roll-back);
  • Eenvoudiger troubleshooten;
  • Provisioning templates voor zero-touch deployment;
  • Alle changes worden uitgebreid gelogd;
  • Naadloze integratie met FortiAnalyzer (vraag naar de mogelijkheden)