'Een IT-omgeving op maat
past als een warme jas'

Eddie Productmanager
IT-uitdagingen? Samen met ACA.

Ruckus Wireless Partner

Ruckus Wireless is een wereldwijde leverancier van high-end oplossingen voor wireless networking (draadloos netwerk) voor de snelgroeiende markt van mobiele internetinfrastructuur. Het bedrijf beschikt over een breed scala indoor en outdoor Smart Wi-Fi producten voor het MKB, Enterprise en ISP’s en heeft meer dan 30.000 eindgebruikers wereldwijd. De technologie is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van de Wi-Fi capaciteit en dekking, waarbij veel uitdagingen zijn door de enorme groei in verkeer op draadloze netwerken door mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Dankzij de gepatenteerde Wi-Fi technologie bieden de ZoneFlex producten mobiele connectiviteit die betrouwbaar is en in staat is om vele gelijktijdige gebruikers te bedienen. ACA IT-Solutions is een ervaren Ruckus Wireless partner.

Ruckus Wireless Partner

Missie en visie Ruckus Wireless

Ruckus Wireless staat voor de volgende pijlers:

  • De beste performance: het merk onderscheidt zich door zijn innovatieve technologieën voor een betrouwbare draadloze verbinding; altijd en overal.
  • Eenvoudig in gebruik: Eenvoudige installatie en beheer voor het IT personeel en eenvoudig te gebruiken door de eindgebruikers.
  • Uitgebreid portfolio: het merk beschikt over een uitgebreid portfolio met in- en outdoor (controller-less) access points, (virtuele) controllers, location based services en certificate-based security.

Ruckus Wireless: van oprichting tot heden

Ruckus Wireless is opgericht in 2002 om apparatuur op de markt te brengen die Wi-Fi gebruiken ter ondersteuning van entertainment video’s op elke TV en computer om deze tegelijktijdig af te laten afspelen. De technologie die de oprichters hebben ontwikkeld deed precies wat ze moesten doen, maar als gevolg van trends in de markt en de mogelijkheden op dat moment, heeft het bedrijf er destijds voor gekozen om een verschuiving te maken naar wireless apparatuur.

Ruckus is inmiddels uitgegroeid tot pionier in Wi-Fi apparatuur, waarmee Carriers en Enterprises de exploderende vraag naar hoge bandbreedte applicaties en services voorop blijven. Vandaag de dag levert Ruckus Wireless de beste draadloze ervaring die het dagelijkse leven en bedrijfsleven een stuk beter maakt over de hele wereld.

De producten leveren een betrouwbare Wi-Fi verbinding in elke omgeving, zowel groot als klein, Carrier als Enterprise en met vele gelijktijdige gebruikers. De snelgroeiende markt van mobiele devices stuwt de vraag naar Wi-Fi netwerken die voldoende bandbreedte en capaciteit kunnen bieden. Ruckus Wireless biedt hiervoor de oplossing. De fabrikant ontwikkelt innovatieve Smart Wi-Fi producten voor verbeterde mobiele connectiviteit.

Het geheim van de prestaties zit in hun gepatenteerde adaptieve antenne technologie, genaamd BeamFlex. Met deze technologie past het Wi-Fi signaal zich automatisch aan om een gebruiker optimaal te kunnen bedienen. Hiermee kunnen interferentiebronnen worden omzeild en worden mobiele devices, ook wanneer deze bewegen, voorzien van een stabiele verbinding. Naast BeamFlex bevat Ruckus nog veel meer gepatenteerde technologieën die het signaal verbeteren voor een uitstekend bereik en de mogelijk om veel gelijktijdige clients per access point te kunnen bedienen.

De organisatie telt momenteel zo’n 1.000 medewerkers, verdeeld over 40 landen. Wereldwijd maken ruim 60.000 klanten gebruik van het portfolio van Ruckus.

ACA IT-Solutions als Ruckus Wireless Partner

Wireless is een alsmaar groeiende behoefte in zakelijke omgevingen. ACA IT-Solutions ziet in Ruckus een perfecte partner, aangezien het bedrijf hoogwaardige, vooruitstrevende oplossingen biedt. ACA IT-Solutions werkt nauw samen met Ruckus en heeft adviseurs en engineers in dienst die volledig gecertificeerd zijn en bovendien ruime ervaring hebben met grote en kleine wireless projecten. Wij begeleiden de projecten van begin tot eind. Bij vervanging en nieuwe projecten adviseren wij te starten met een meting. Meer hierover leest u in het artikel ‘In vier stappen naar een goed draadloos netwerk‘.

Wil je meer weten over het productportfolio van Ruckus, heb je een wireless vraagstuk of wil je van gedachten wisselen over je specifieke situatie of behoeften? Neem je dan contact met ons op.