'Een IT-omgeving op maat
past als een warme jas'

Eddie Productmanager
IT-uitdagingen? Samen met ACA.

Cisco Partner

Cisco Systems is een Amerikaans bedrijf dat in beginsel gespecialiseerd was in de ontwikkeling en distributie van routers. In de huidige tijd is Cisco de leverancier van uiteenlopende oplossingen op het gebied van networking en richten zij zich voornamelijk op grotere bedrijven en telecom aanbieders. ACA IT-Solutions is een ervaren Cisco Partner.

De naam Cisco is een afkorting van de plaats San Francisco. Dat is iets wat niet veel mensen weten. Het logo toont gestileerd de Golden Gate Bridge. In 1990 ging het bedrijf naar de beurs en breidde men de portefeuille uit. Zo nam Cisco in het jaar 2003 het merk Linksys over. Tegenwoordig levert het bedrijf onder meer ethernetswitches, routers, IP-telefonie, wireless network producten, firewalls en datacenter-producten zoals servers en SAN-switches.

Certificeringen

Naast de productie van hardware worden door Cisco ook certificeringen verzorgd. Voorbeelden van dergelijke certificeringstrajecten zijn:

  • CCENT (Cisco Certified Entry Networking Technician)
  • CCNA/CCNP (Cisco Certified Networking Associate/Professional)
  • CCDA/CCDP (Cisco Certified Design Associate/Professional)
  • CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert)

Bovengenoemde opleidingen richten zich op netwerken (routers en switches) in algemene zin. Ook kunnen IT-specialisten certificeringstrajecten voor specifieke technologieën, zoals voice en security: CCVP en CCNP Security (voorheen CCSP). Deze opleidingen zijn ondergebracht in het Cisco Network Academy Program (CNAP), een wereldwijd initiatief van Cisco met overheidsinstanties en onderwijs.

ACA IT-Solutions als Cisco Partner

Cisco Systems omschrijft zichzelf als wereldleider in netwerken voor het internet. ACA IT-Solutions is officieel Cisco Partner in Nederland voor de zakelijke markt. Deze officiële certificering vereist uitstekende scores voor de leertrajecten en ook in de adviserende en uitvoerende rol (advies/kennis, support, implementatie en klanttevredenheid) stelt Cisco hoge eisen. De producten zijn een vaste waarde binnen het portfolio en de oplossingen van ACA IT-Solutions. Onze gecertificeerde, ervaren adviseurs kennen de mogelijkheden van Cisco als geen ander en helpen je graag gedurende het volledige traject, van adviesgesprek tot implementatie en 24/7 support.

Wil je meer informatie over Cisco en de dienstverlening van ACA IT-Solutions? Neem dan contact met ons op.