'Een IT-omgeving op maat
past als een warme jas'

Eddie Productmanager
IT-uitdagingen? Samen met ACA.

APC Partner

APC is onderdeel van Schneider Electric en behoort tot de business unit ‘Critical Power and Cooling Services’. Het merk biedt producten voor bedrijfskritische applicaties op het gebied van IT voor de zakelijke markt. In het assortiment vindt men cooling units, racks, managementsoftware en uninterruptible power supplies (UPS).

APC Partner Nederland

Voorkomen van stroomuitval

Het motto van het merk APC is “altijd in bedrijf, altijd beschikbaar”. Voor bedrijven waar systeemuitval onbespreekbaar is, is APC een essentiële component. APC beschermt organisaties tegen de belangrijkste redenen die systeemuitval, schade aan de hardware en gegevensverlies veroorzaken, te weten een stroomstoring en oververhitting.

 

APC en Schneider Electric

Het Amerikaanse bedrijf startte in 1981 als de American Power Conversion Corporation.

In het jaar 1989 werd de bekroonde PowerChute® software geïntroduceerd. Ook werd in dit jaar gestart met de distributie van de producten via twee distributeurs van naam, te weten Tech Data en Ingram Micro. In 1990 ging APC door met het ontwikkelen van superieure producten, zoals de Smart-UPS® lijn. Deze lijn wordt nu erkend als het vooraanstaande merk als oplossing voor netwerkstroom beveiliging voor de zakelijke markt. In datzelfde jaar werd president en CEO Rodger B. Dowdell, Jr. werd uitgeroepen tot New England ‘Ondernemer van het Jaar’ door Inc. Magazine.

In de jaren 90 werden maar liefst 155 nieuwe producten gelanceerd. In het jaar 1998 werd de magische omzetgrens van één miljard dollar voor het eerst gepasseerd. In 2007 werd APC, inclusief 12.000 werknemers, overgenomen door Schneider Electric. Deze Europese multinational staat wereldwijd bekend voor de expertise op het vlak van energie management en automation.

ACA IT-Solutions als APC Partner

APC vertolkt een essentiële rol binnen ICT-omgevingen van ACA IT-Solutions en wordt veelal ingezet als power device. De apparatuur zorgt ervoor dat bij stroomuitval de omgeving blijft werken, zodat downtime wordt voorkomen. Ook worden pieken en dalen opgevangen door geïntegreerde accupacks. ACA IT-Solutions is gespecialiseerd in IT automatisering van bedrijven en heeft ruime ervaring met de producten van APC bij zowel advisering, projectuitrol, implementatie, beheer en support.