Terug
Blog 11-09-23

Yammer wordt Viva Engage, maar wat is het eigenlijk?

Wat is Viva Engage

Viva Engage brengt mensen in de hele organisatie samen om contact te maken met leiders en collega’s, antwoorden te vinden op vragen, hun unieke verhaal te delen en ergens bij te horen op het werk. Viva Engage bouwt voort op Yammer en brengt de ervaringen van Yammer (community’s, open gesprekken en persoonlijke ontdekking) samen met nieuwe mogelijkheden voor zelfexpressie en delen via verhaallijn en verhalen, en toekomstige innovaties.

Yammer is nu Viva Engage geworden, hieronder wordt uitgelegd wat de platforms zijn en de verschillen tussen beide platforms:

Yammer

Yammer is een sociaal netwerkplatform voor bedrijven dat is ontworpen voor samenwerking, kennisdeling en communicatie binnen organisaties. Het functioneert als een intern sociaal netwerk waar werknemers updates kunnen plaatsen, inhoud kunnen delen, vragen kunnen stellen en deelnemen aan discussies. Yammer stelt gebruikers in staat om groepen te creëren, onderwerpen te volgen en contact te leggen met collega’s in de hele organisatie. Het biedt een ruimte voor werknemers om samen te werken, ideeën uit te wisselen en op de hoogte te blijven van belangrijk bedrijfsnieuws.

Enkele belangrijke functies van Yammer:

  • Nieuwsfeed: Gebruikers kunnen updates plaatsen, bestanden delen en deelnemen aan gesprekken in een chronologische feed.
  • Groepen: Gebruikers kunnen groepen maken en zich daarbij aansluiten op basis van specifieke onderwerpen, projecten of afdelingen om samen te werken met collega’s.
  • Meldingen: Gebruikers ontvangen meldingen over relevante activiteiten, zoals vermeldingen, reacties en groepsupdates.
  • Kennisdeling: Yammer stelt gebruikers in staat om documenten, bestanden en links te delen, waardoor informatie-uitwisseling en kennisbeheer worden vergemakkelijkt.

Viva Engage

Viva Engage is daarentegen een onderdeel van het Microsoft Viva-platform, dat zich richt op de ervaring en het welzijn van werknemers. Viva Engage is ontworpen om de betrokkenheid van werknemers te vergroten, een positieve bedrijfscultuur te bevorderen en verbindingen tussen werknemers mogelijk te maken. Het biedt organisaties tools om werknemerssentiment te meten, feedback te verzamelen en werknemersherkenning en -waardering te bevorderen.

Enkele belangrijke functies van Viva Engage zijn:

  • Analyse van werknemerssentiment: Viva Engage maakt gebruik van sentimentanalyse om de emotionele welzijn- en betrokkenheidsniveaus van werknemers te meten en biedt inzichten aan organisaties.
  • Enquêtes en feedback: Het stelt organisaties in staat om enquêtes uit te voeren en feedback van werknemers te verzamelen, waardoor ze de behoeften en zorgen van werknemers beter kunnen begrijpen en aanpakken.
  • Erkenning en waardering: Viva Engage biedt een platform waar werknemers de prestaties van hun collega’s kunnen erkennen en waarderen, waardoor een positieve werkomgeving wordt bevorderd.
  • Analyse en inzichten: Organisaties kunnen toegang krijgen tot analyses en rapporten over de trends in werknemerssentiment en betrokkenheid, waardoor ze datagestuurde beslissingen kunnen nemen om de ervaring van werknemers te verbeteren.

Samengevat

Terwijl Yammer een sociaal netwerkplatform is dat gericht is op samenwerking en kennisdeling binnen een organisatie, is Viva Engage een onderdeel van het Microsoft Viva-platform dat tot doel heeft de betrokkenheid, het welzijn en de bedrijfscultuur van werknemers te verbeteren door middel van tools voor sentimentanalyse, feedbackverzameling, erkenning en analyse.