Wat is Hyper-Converged?

Hyper-Converged is onderwerp van gesprek in IT-land. Wat is het, wat zijn de voordelen en waarom hiervoor kiezen? Ontwikkelingen in de IT-industrie staan namelijk nooit stil. In dit artikel gaan we hier dieper op in. De prestaties van de IT-omgeving worden continu op de proef gesteld, zeker nu de hoeveelheid data en behoefte aan performance enorm toenemen.

Definitie Hyper-Converged

Een hyper-converged infrastructuur is één component waarin storage, servers en (lokale) storage gecombineerd is. Meerdere van deze gelijke ‘blokken’ kunnen simpel aan elkaar worden gekoppeld om zo meteen de prestaties en de opslag te vergroten, ook wel omschreven als scale-out architectuur. Deze infrastructuren zijn oplossingen die volledig zijn geïntegreerd. Ze worden gebouwd op basis van industriestandaard componenten.

Het unieke aan deze infrastructuren is de software die ‘daarop’ wordt geplaatst. De storage hierin bestaat namelijk uit software. Hierdoor kan de storage synchroon meegroeien met de servers. Hierdoor is een traditioneel SAN niet langer noodzakelijk bij virtualisatie. Storage was namelijk bij traditionele omgevingen vaak een knelpunt.  Rekenkracht en storage zitten dus in één applicatie.

wat is hyper-converged

Voordelen Hyper-Converged

IT-managers willen hogere beschikbaarheid, snellere responsetijd en de mogelijkheid om IT infrastructuren direct te implementeren. Ook schaalbaarheid is essentieel, want de IT-omgeving moet meegaan met verandering (groei/krimp/samenstelling) van de organisatie. Dat gaat verder dan alleen het bijplaatsen storage units, want veranderingen hebben invloed op de gehele infrastructuur.

Deze oplossing kan het best als all-in-one en geïntegreerd worden omschreven. Ten opzichte van een traditionele omgeving biedt dit diverse voordelen:

  • Eenvoudig beheer in één applicatie
  • Kostenbesparend
  • Uitstekende schaalbaarheid
  • Vereenvoudiging van de infrastructuur


Geschikt voor MKB, enterprise en overheid

Een hyper-converged omgeving is een toegankelijke oplossing voor zowel MKB, Enterprise als overheid. Het uitbreiden van de omgeving is zeer eenvoudig door extra units bij te plaatsen. Dit biedt flexibiliteit, want het verkort de implementatietijd aanzienlijk. Software en hardware worden als het ware losgekoppeld en zijn hierdoor minder afhankelijk van elkaar. Hyper-Converged infrastructuren zijn de eerste stap naar een ‘software defined’ infrastructuur.

Hyper-Converged Informatie

 

Converged of Hyper-converged?

Converged of Hyper-Converged? Nieuwe technologieën bieden nieuwe mogelijkheden. Wat is voor u de beste keuze? Download gratis de infographic.

 

Download

Whitepaper Hyperconverged

Meer informatie

ACA IT-Solutions helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of een adviesgesprek.