Terug
Blog 12-01-17

ACA IT-Solutions kiest Datacenter met Tier IV-certificering

Datacenter Eindhoven

Je data is essentieel voor jouw organisatie. Veilige opslag en continue beschikbaarheid is cruciaal. Daarom kiest ACA IT-Solutions voor High Tech Datacenters in de omgeving Eindhoven van het hoogste niveau. Onze Cloud omgeving dan ook draait voortaan in het beste datacenter van Nederland, gewaardeerd met de hoogst mogelijke certificering voor datacenters: Tier IV. En nog duurzaam ook.

Het is niet vreemd dat het enige Tier IV gecertificeerde datacenter van Nederland in Eindhoven staat. Het NLDC datacenter* staat namelijk op de High Tech Campus, “de slimste vierkante kilometer van Nederland”. Data in de Brainport-regio groeit onstuimig en bedrijfscontinuïteit is een must, waardoor bedrijven meer en meer kiezen voor hosting en colocatie oplossingen.


Update: inmiddels is het NLDC datacenter overgegaan naar NorthC datacenters. Buiten de naamswijziging is er niets veranderd. De aanpak en vooruitstrevende visie van de hoogwaardige datacenter-locatie zijn gelijk gebleven. Meer informatie hierover is te vinden in het nieuwsbericht over NorthC.  


Beste-Datacenter-Nederland

Hoogst haalbare beschikbaarheid ter wereld

ACA IT-Solutions kan hierdoor klanten de maximale zekerheid bieden. Een belangrijke voorwaarde voor Tier IV is dat geen enkele storing een uitval van ICT-systemen (en dus dataverlies) mag veroorzaken. Die zekerheid biedt dit Tier IV-datacenter. De beschikbaarheid is maar liefst minimaal 99,995%, waardoor de continuïteit van je bedrijfsvoering gewaarborgd is. Een Tier IV-datacenter biedt de hoogst haalbare beschikbaarheid en betrouwbaarheid in datacenters ter wereld!

Gekwalificeerd beveiligingspersoneel is 24/7 op locatie aanwezig. Het NLDC datacenter beschikt over de ISO 27001, PCI DSS en NEN 7510 certificeringen en heeft een ISAE 3402 Type II assurance verklaring. Het gebouw is compleet brandveilig door een uiterst nauwkeurig detectiesysteem en een automatisch blussysteem. De brandveiligheidssystemen zijn gecertificeerd. Het carrier-neutrale datacenter is volledig redundant ontsloten met de buitenwereld. Vele regionale, nationale en internationale netwerkleveranciers zijn beschikbaar om verbindingen naar alle gewenste netwerken te leveren.

NL-DC datacenter Eindhoven

Duurzaamheid

Tot slot is de locatie 100% duurzaam. De locatie is het eerste, en voor zover bekend nog steeds het enige, datacenter ter wereld dat volgens cradle-to-cradle principes is gebouwd. Het maakt uitsluitend gebruik van duurzaam opgewekte groene stroom. Alle warmte die de opgestelde servers in het datacenter produceren, levert het datacenter via ondergrondse buizen, waardoor water stroomt, aan de panden op de High Tech Campus (HTC). Energie blijft zo behouden, CO2-emissie wordt voorkomen en het datacenter is per saldo klimaatpositief. Het onttrekken van de geleverde warmte door de panden op de HTC zorgt voor gekoeld water. Dit ontvangt het datacenter via de retourleiding. Dit “gratis” koude water zorgt op zijn beurt voor een grote energiebesparing in de koeling van het datacenter. Het klimaatpositieve datacenter in Eindhoven is ISO 14001 en BREEAM Excellent gecertificeerd.

ACA IT-Solutions kan door het gebruik van het NLDC datacenter in Eindhoven voldoen aan de hoogste eisen van opdrachtgevers waarvoor data, beschikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van onschatbare waarde zijn. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van dit datacenter, neem dan contact met ons op. Ook een rondleiding in het datacenter behoort tot de mogelijkheden.