Terug
Events 05-12-23

Terugblik Dell Technologies Forum 2023

Dinsdag 21 november was ACA IT-Solutions aanwezig bij het Dell Technologies Forum in Utrecht. Hét jaarlijkse event van Dell waar naast een terugblik van het nieuws wat op Dell World in Las Vegas gepresenteerd wordt, ook gekeken wordt naar nieuwe technieken en innovaties voor onze regio (EMEA) de komende periode. ACA IT-Solutions is al jaren een vooraanstaande partner van Dell Technologies.

Voor de collega’s Mart Tunissen en Niek Ross (Cloud & Infra) een uitgelezen mogelijkheid om in vogelvlucht inspiratie op te doen over nieuwe producten en diensten, contacten binnen het belangrijke partnernetwerk te onderhouden en natuurlijk bekenden uit het werkveld te treffen.

Inspiratie was er genoeg, want de wereld staat niet stil qua technologie, in het bijzonder op het gebied van cybersecurity. Enkele highlights van deze dag:

1. De techniek achter servers, storage, immutable back-up oplossingen en secure endpoints (werkplekken) ontwikkelt zich in vogelvlucht en sluit qua kosten en mogelijkheden heel goed aan bij de wensen van het MKB(+).

2. Dell Secured Component Verification: de garantie dat het apparaat nog 100% hetzelfde is zoals deze de fabriek verlaten heeft. Door een unieke hash waarde kan er gecontroleerd worden of er geen zaken zijn toegevoegd/verwijderd door een 3e partij waardoor er gegarandeerd kan worden dat de hardware secure is.

3. Project Helix: een samenwerking van Dell en Nvidia om Generative AI toegankelijk te maken op on prem omgevingen. Door gebruik te maken van AI binnen de klantomgeving wordt het mogelijk om taken die normaliter 8 uur duurden, terug te brengen naar minder dan 30 minuten. De krachtige AI engine kan bedrijfsgegevens verzamelen en combineren tot eenvoudige, gewenste, overzichten.

Geïnteresseerd geraakt in wat deze nieuwe technieken voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.