Terug
Blog 17-07-19

RSS Feed: ontvang belangrijke meldingen van IT-Security kwetsbaarheden

RSS-Feed

Het is ontzettend belangrijk dat jouw ICT-omgeving bestand is tegen aanvallen van cybercriminelen. Het is een kat-en-muis spel tussen de aanvallers en de IT-fabrikanten. Wanneer een security breach wordt ontdekt dan gaat betreffende ICT-fabrikant aan de slag om dit te onderzoeken en op te lossen. Vaak wordt er dan een patch of een update aangeboden.

Op dit vlak speelt ACA IT-Solutions graag een proactieve rol en vanaf vandaag ook in de communicatie. Daarom hebben we een RSS Feed gerealiseerd, waarmee we de belangrijkste meldingen die bij ons bekend zijn zullen delen via dit communicatiekanaal. Denk hierbij aan zero day exploits, berichtgeving over belangrijke patches/updates en grootschalige ransomware aanvallen.

Wat is een RSS Feed?

We hebben voor een RSS Feed gekozen, omdat dit een laagdrempelige en snelle methode is om korte meldingen te delen. Het grote voordeel van RSS is dat je zelf kunt bepalen op welke manier je de meldingen wilt ontvangen, op welk device en via welke applicatie. Deze service bieden wij, je geheel kosteloos aan.

Een RSS Feed is opsomming van korte nieuwsberichten. Van elk nieuw bericht wordt een korte introductie/samenvatting getoond met een link naar een andere bron. Deze bron kan een artikel zijn op de website van ACA IT-Solutions of van een externe bron zoals de website van een IT-fabrikant of een nieuws-website.

RSS feed overzicht
RSS-iconen

Hoe kun je de meldingen ontvangen?

Per email

Nieuwe feeds ontvangen als een e-mailbericht is ook mogelijk. Het grote voordeel is dat de feeds in een separate map terecht komen en dus niet tussen andere berichten in je inbox. Zo behoudt je het overzicht. Ook is dit een heel handige manier om berichten snel door te sturen naar je collega’s. Bekijk het stappenplan van Microsoft

Twitter

Onze RSS-berichten worden ook automatisch op het Twitter-account van ACA IT-Solutions geplaatst.

twitter-volg-ons

RSS-reader

Voor het lezen van de feeds kun je gebruik maken van een RSS Reader. Deze kun je installeren op het device van je voorkeur. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld meldingen op je mobiele telefoon te ontvangen. Een veel gebruikte RSS-reader is Feedly. De RSS Feed van ACA IT-Solutions kun je vinden door in te loggen in Feedly en vervolgens deze URL in te voeren: https://www.aca-it.nl/feed/cybersecurity

follow us in feedly


Internetbrowser

Liever nieuwe berichten tonen in je browser? Ook dat is mogelijk. De werkwijze is bij de meeste browsers hetzelfde. Je gaat naar https://www.aca-it.nl/feed/cybersecurity
Vervolgens wordt de feed getoond en wordt gevraagd of je wilt abonneren op de feed.

Integratie

De RSS Feed kan ook (vaak zeer eenvoudig) worden geïntegreerd in andere applicaties. Zo kun je de feed tonen op het intranet van je organisatie, SharePoint of bijvoorbeeld op een (afgeschermde) pagina van je website.

Voor wie is deze RSS Feed interessant?

Deze RSS Feed is interessant voor ICT-verantwoordelijken en –medewerkers van bedrijven en instanties die op de hoogte willen blijven van belangrijke berichtgeving op het gebied van IT-security.

Welke meldingen communiceren we?

Gedurende het jaar verschijnen er zeer veel meldingen op het gebied van IT-Security. In deze RSS Feed zullen we alleen de meldingen communiceren die voor (een groot deel van) onze opdrachtgevers relevant zijn en/of een grote impact hebben op het Nederlandse bedrijfsleven. Wij maken dus een kritische selectie van alle berichtgeving.

Let op: Aan deze feed kunnen geen rechten worden ontleend. Wij doen ons best om de meldingen zo goed mogelijk te laten aansluiten op onze opdrachtgevers en ook een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de issues die voor je organisatie van toepassing kunnen zijn. Gebruik je deze RSS Feed daarom als een additionele bron. Op basis hiervan kun/dien je, eventueel in samenspraak met ACA IT-Solutions, te beoordelen en besluiten welke vervolgacties zijn vereist.