Terug
Blog 21-09-21

Fontys Hogeschool ICT en ACA IT-Solutions starten samenwerking

Fontys-Partner in Education

Fontys Hogeschool ICT en ACA IT-Solutions slaan de handen ineen als onderdeel van het Partner in Education programma van de hogeschool. De directeuren van beide organisaties, Frens Vonken (Fontys) en Geert Rademakers (ACA), ondertekenden gezamenlijk het convenant. Hiermee verbinden de partijen zich voor de komende 4 jaar aan elkaar.

Beroepspraktijk

Geert Rademakers: “We vinden het belangrijk om de samenwerking op te zoeken, in de IT-branche en in onze regio. Zo ook op het vlak van educatie, want het bevordert de groei van ons allen. De studenten dagen ons uit met hun frisse blik en inzet van nieuwe technieken en het helpt de studenten om de stap te maken naar het bedrijfsleven. Daar leveren we graag een proactieve bijdrage aan. Als onderdeel van het convenant gaan we onder meer gezamenlijk aan de slag met projecten en onderzoeken. Ook kunnen studenten zich met onze ondersteuning ontwikkelen en specialiseren, zoals tijdens de studie, tijdens stages en ook nadat ze zijn afgestudeerd. We zijn blij en trots dat deze samenwerking is geconcretiseerd en we gaan vol enthousiasme van start.”

Niek Schmitz, Coördinator Partners in Education bij Fontys, vult aan: “Veranderingen en innovaties gaan in een accelererend tempo, zowel in de ICT-sector als in ons onderwijs. Dankzij de directe verbinding met de praktijk die ons partnernetwerk belichaamt, is het mogelijk het onderwijs hierop af te stemmen. Deze samenwerking maakt het mogelijk onderwijs te bieden, waarbij het werkveld direct samenwerkt en bijdraagt aan het trainen van toekomstig ICT-talent. Hierdoor kunnen we studenten tijdens de opleiding al een breed en realistisch voorproefje van de beroepspraktijk bieden.”

ACA IT-Solutions startte de samenwerking met Fontys al eerder dit jaar, waarbij een groep studenten samen met onze cybersecurity specialisten een onderzoek deden naar de impact van open source intelligence (OSINT) op de cyberveiligheid van organisaties. Een eerste wapenfeit van een mooie, structurele samenwerking.