Terug
Events 26-10-22

Opname webinar: Voorkom fraude, stappenplan van vertrouwen naar grip

In het kort

Het verdwijnen van goederen of geld uit jouw organisatie, frauduleuze financiële verslaggeving, corruptief handelen, informatielekken, integriteitsschendingen, misbruik van bevoegdheden, verleidingen… Fraude! Zelfs een ogenschijnlijk klein incident kan al grote gevolgen hebben voor jouw organisatie. De mogelijkheden voor frauduleus handelen zijn de laatste jaren significant toegenomen door bijvoorbeeld digitalisering, internationalisering, werken in de cloud en de enorme toename van data(stromen). Ook groeit de behoefte door een toenemende prestatiedrang en financieel gewin van bedrijven en personen.

Het verdwijnen van goederen of geld uit uw organisatie, frauduleuze financiële verslaggeving, corruptief handelen, informatielekken, integriteitsschendingen, misbruik van bevoegdheden, verleidingen… Fraude! Zelfs een ogenschijnlijk klein incident kan al grote gevolgen hebben voor jouw organisatie.

De mogelijkheden voor frauduleus handelen zijn de laatste jaren significant toegenomen door bijvoorbeeld digitalisering, internationalisering, werken in de cloud en de enorme toename van data(stromen). Ook groeit de behoefte door een toenemende prestatiedrang en financieel gewin van bedrijven en personen.

Onderwerpen

Fraude kan gepleegd worden door personen binnen of buiten jouw organisatie. Bovendien kent fraude meerdere vormen en doeleinden. Hoe krijgt jouw organisatie de situatie onder controle? Tijdens het webinar “Voorkom fraude, stappenplan van vertrouwen naar grip” krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de werkwijze van interne en externe fraudeurs en hoe kun je dit herkennen?
  • Welke vormen van fraude zijn er en welke risico’s vormen ze?
  • Welke organisatorische maatregelen kun je treffen om fraude te voorkomen?
  • Welke technische aanpassingen kun je doen om fraude te voorkomen?
  • Wat kun je doen bij een vermoeden of constatering van fraude?

Voor wie?

Directie, IT-management, financieel management, operationeel management en (mede)verantwoordelijken voor IT, cybersecurity en dataprivacy.

Bekijk hieronder de opname

Sprekers

Han Wijers

Partner Forensic Services, Crowe Foederer

David Ruijs

Cybersecurity Specialist, ACA IT-Solutions