Terug
Blog 02-10-17

Microsoft Surface serie, de nieuwe generatie werkplekken

Microsoft Surface

Microsoft heeft de nieuwe modellen van de Surface lijn gepresenteerd. De lijn bestaat uit meerdere devices die perfect aansluiten bij de nieuwe manier van werken. De ‘Surface-familie’ beschikt over specifieke kenmerken die zorgvuldig zijn ontworpen en helpen medewerkers door productiviteit, mobiliteit, veelzijdigheid en prestaties.

Het betreft de volgende modellen:

  • Microsoft Surface Pro
  • Microsoft Surface Book
  • Microsoft Surface Laptop
  • Microsoft Surface Studio

Alle modellen zijn verkrijgbaar met verschillende specificaties.

Microsoft Surface Pro

Microsoft Surface Pro

De nieuwe Surface Pro is een krachtige, volwaardige, schaalbare laptop die bovendien als tablet kan worden gebruikt. De Surface Pro is door het touchscreen namelijk ook ‘portable’ uitstekend bruikbaar. Er wordt bovendien een speciale Microsoft Surface pen meegeleverd voor het maken van schetsen en notities. De batterijduur van 13,5 uur maakt het mogelijk om een hele dag flexibel te werken.

Niet alleen mobiel is de Surface Pro een uitkomst. Door de kracht en performance is het een volwaardig werkstation dat dag in dag uit kan worden ingezet. Ook grafisch is dit een ideaal device door high res beeldscherm (PixelSense) en de mogelijkheid om een complete Windows Pro omgeving te draaien.

Surface Book

Microsoft Surface Book

De Microsoft Surface Book is een laptop met vele extra’s die kracht en precisie combineert. Het biedt namelijk de kracht van een volwaardig werkstation en daarnaast de mogelijkheid van een afneembaar scherm. Het losgekoppelde scherm kan worden gebruikt als touchscreen dat met de hand of met bijgeleverde pen kan worden bediend.

In de laptop-opstelling (met toetsenbord aangekoppeld) heeft het Surface Book een batterijduur van maar liefst 16 uur en is speciaal gebouwd om de zwaarste taken te volbrengen. De mogelijkheid om te switchen tussen de tabletfunctie en de krachtige laptop maakt dit device flexibel en zeer geschikt voor medewerkers die veel vragen van hun werkstation en professionele software. Ook applicaties als AutoCAD, Solidworks 3D CAD en Adobe Premiere Pro 5 kunnen moeiteloos worden gebruikt (de te kiezen specificaties zijn dan wel een aandachtspunt). In combinatie met de hoge resolutie van het scherm is deze laptop ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld engineers, designers, etc. De Surface Book is standaard voorzien van Windows 10 Pro.

Surface Laptop

Microsoft Surface Laptop

De Surface laptop is dun, licht van gewicht, krachtig en van alle gemakken voorzien. Bovendien is het toetsenbord met Alcantara afgewerkt. Alcantara is een zacht, duurzaam materiaal dat gemakkelijk schoon te vegen is en het biedt een comfortabele typervaring. Ook deze laptop beschikt over een touchscreen, maar is niet los te koppelen van het toetsenbord.

De laptop is verkrijgbaar in vier kleurencombinaties. Het device heeft uitstekende specificaties die zowel bij gebruik onderweg als op de werkplek van waarde zijn. Zo is de laptop dun en slechts 1,25 kilo zwaar. De laptop beschikt over een krachtige processor, Dolby Premium-geluid en een accu die de hele dag mee gaat.

Microsoft Surface Studio

Microsoft Surface Studio

De naam Surface Studio zegt het al: dit device is uitermate geschikt voor creatieve geesten. Het scherm kan namelijk plat worden gelegd om als digitaal canvas te worden gebruikt. Zo kunnen snel en eenvoudig creatieve ingevingen worden vastgelegd.

De Surface Studio is een desktop model dat zeer geschikt is voor medewerkers die veel bezig zijn met het maken van ontwerpen. Het kleurechte scherm kan met één vinger worden platgelegd, waarna met de meegeleverde pen of met de vinger het touchscreen kan worden bediend. Zware applicaties zoals Photoshop, AutoCAD, SolidWorks kunnen hier perfect op gebruikt worden en snel worden geopend met de flinke ssd.

Microsoft Dial Surface

Verder beschikt de Studio over een uitstekende speakers met subwoofer. Bovendien is Surface Studio geschikt voor de interactie met Surface Dial, de nieuwste innovatie van Microsoft. Dit maakt het mogelijk om nog meer controle te krijgen over het scherm. Zo kan bijvoorbeeld een tekening snel worden gedraaid, een kleurenpalet worden aangepast of gescrold worden door de videotijdlijn. Ook kan Dial worden gebruikt als scrolwiel of volumeknop. Dit is een ideale aanvulling voor ontwerpers. De Surface Book is ook standaard uitgerust met Windows 10 Pro. (beeldmateriaal: windows.com / microsoft.com)

In een zakelijke omgeving zijn deze devices onderdeel van de werkplek. Denk hierbij aan het toevoegen van extra schermen en een Microsoft docking station (voor Surface Pro, Surface Book of Surface Laptop). Microsoft biedt met de Surface lijn een alternatief voor Apple/Mac(book). Met daarbij het grote voordeel dat de Surface lijn gemakkelijker is te integreren in een bedrijfsnetwerk dat is gebaseerd op Windows.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Microsoft Surface lijn of wil je van gedachten wisselen over de invulling van de werkplekken binnen jouw organisatie en hoe dit het best kan worden geïntegreerd in jouw IT-omgeving? Neem dan contact met ons op.