Terug
Blog 28-10-20

Microsoft Exchange On Premises, Hybride of Online?

Microsoft Exchange locatie

E-mail en agenda zijn onmisbaar in het zakelijke verkeer. De wijze van implementatie en beschikbaarheid is voor elke organisatie anders. Dat begrijpen Microsoft en ACA IT-Solutions als geen ander. De keuze die past bij uw organisatie is afhankelijk van tal van factoren. De aandachtspunten hebben we schematisch voor u op een rij gezet.

On-Premises, Hybride of Online?

Voor veel bedrijven is Microsoft Exchange (e-mail en agenda) een eerste kennismaking met de cloud. Het heeft namelijk de hoogste prioriteit om overal de beschikking te hebben tot deze informatie: op kantoor, onderweg en thuis. Zeker in de huidige tijd waarin een vaste werkplek op kantoor steeds minder gangbaar is. Thuiswerken, flexwerken en mobility zijn in veel organisaties gemeengoed geworden. Afhankelijk van de werkwijze in uw organisatie zijn er drie keuzes: volledig in de cloud (Exchange Online), On-Premises (op de bedrijfslocatie) of een tussenvorm via een hybride model.

Beschikbaarheid en integratie

Email en agenda behoren tot de meest gebruikte applicaties binnen een zakelijke omgeving. Een hoge beschikbaarheid is daarom essentieel. Bovendien is het al lang geen stand-alone applicatie meer, maar vervult het een centrale rol in het applicatielandschap met steeds meer koppelingen met andere applicaties zoals CRM, ERP, financiële software, tools voor bijvoorbeeld orderverwerking, sales en marketing en natuurlijk de ‘eigen’ Microsoft suite met Teams, Azure, SharePoint, etc.

Security en back-up

De mailboxen (en in mindere mate de agenda’s) zijn een rijke bron aan informatie en bedrijfsgegevens. Bovendien is er sprake van een continue stroom aan data. Daarom is het essentieel dat de datastroom goed beveiligd wordt, dat er altijd een actuele back-ups beschikbaar zijn en dat de mailboxen beschermd zijn tegen aanvallen van cybercriminelen.

De juiste keuze

Door de veelheid aan variabelen is het niet eenvoudig om de juiste Microsoft Exchange oplossing te kiezen. Er is ook geen eenduidig advies te geven, want elke organisatie werkt anders. Om u op weg te helpen hebben we de drie opties (On-Premises, Hybride en Online) naast elkaar gezet en de belangrijkste aandachtspunten schematisch weergegeven. Dit zal u zeker helpen in het beslissingsproces.

Download de factsheet

Cover factsheet Microsoft Exchange (1)