Terug
Must Read 13-01-22

Belangrijke wijziging: Prijsstijging Microsoft 365 en nieuw NCE-licentiemodel

Microsoft-Prijs

Onlangs heeft Microsoft een prijsstijging aangekondigd voor de meest populaire Microsoft 365-oplossingen. Microsoft lanceerde de New Commerce Experience (NCE) voor alle zogeheten user-based abonnementen (‘seats’), inclusief Microsoft 365, Dynamics 365 en Power Platform.

ACA IT-Solutions is een Microsoft CSP Tier 1 partner. Dat betekent onder meer dat wij in nauw contact staan met Microsoft over alle ontwikkelingen. Wij hebben vooruit gekeken naar de mogelijkheden die je hebt om je Microsoft-licenties op de juiste manier te verlengen tegen de meest gunstige mogelijkheden. Hieronder tref je meer informatie en ons advies.

Microsoft Partner

Wat gaat er veranderen?

Er zijn twee belangrijke veranderingen aanstaande:

  1. Een significante prijswijziging per 1 maart 2022
  2. Na 1 maart is er uitsluitend de mogelijkheid om licenties/contracten af te sluiten binnen het NCE-model

1. Een prijswijziging per 1 maart 2022
De prijsstijging betekent dat abonnementskosten voor genoemde oplossingen vanaf 1 maart a.s. aanzienlijk duurder voor je kunnen uitvallen. Als je snel actie neemt, kunnen wij helpen om je licentiekosten tot een minimum te beperken.

2. Na 1 maart uitsluitend de mogelijkheid om licenties/contracten af te sluiten binnen het NCE-model
Binnen het NCE-model biedt Microsoft primair jaarcontracten aan voor Microsoft 365 licenties. Het blijft wel mogelijk om te kiezen voor maandelijkse facturatie. Het grote verschil betreft dat binnen het jaarcontract het aantal licenties niet naar beneden kan worden bijgesteld. Ophogen is wel mogelijk binnen het jaarcontract.

Maandelijkse flexibele licenties zijn binnen het nieuwe NCE-model nog steeds mogelijk, echter zullen deze een enorme prijsstijging doormaken. Voor Dynamics 365 is een driejarig abonnement en een nieuw maandelijks abonnement van toepassing.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Microsoft: meer informatie

De beste keuzes voor jouw organisatie

In veel gevallen is het voor jouw organisatie raadzaam om vóór 1 maart 2022 je Microsoft 365 licenties vast te leggen op basis van het nieuwe NCE-model. Hiermee kun je de eerste prijsstijging (die op 1 maart 2022 ingaat) voorkomen. Ook kan dit, afhankelijk van je huidige Microsoft 365 licenties, een commercieel voordeel opleveren.

Wanneer je besluit geen actie te ondernemen dan lopen je huidige abonnementen door gedurende je lopende overeenkomst, zonder acute gevolgen voor de prijs hiervan. Aan het einde van je lopende contract komen alle huidige condities per direct te vervallen en zul je gebruik moeten maken van de nieuwe prijsstelling en eventuele commerciële voordelen (zoals benoemd) komen dan ook te vervallen. Daarom kan het raadzaam zijn je contract nu aan te passen.

Wat is nu voor jou de juiste keuze? Dat is afhankelijk van de specifieke situatie, wensen en toekomstplannen van jouw organisatie. Denk hierbij ook aan fluctuaties in je medewerkersbestand (groei, krimp, overnames, etc.) op korte en langere termijn.

Wij adviseren je graag over de keuze die voor jouw organisatie het best passend is. Neem gezien het belang en de genoemde deadlines zo spoedig mogelijk contact met ons op voor een advies op maat.