Terug
Must Read 10-12-18

Microsoft 2019: Office en Servers beschikbaar

Microsoft Office 365

Microsoft Office 2019 is sinds dit najaar verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Ondanks dat Microsoft de focus legt op Office 365, denkt het technologiebedrijf ook mee met de bedrijven die nog niet klaar zijn voor de stap naar de cloud. Daarom is het volwaardige Office-pakket nu verkrijgbaar in een nieuwe 2019-editie, die zowel voor Windows als voor Mac beschikbaar is. Het is de opvolger van Office 2016. Ook de Windows Server, SQL Server en Exchange Server krijgen een 2019-editie.

Windows 10

Microsoft Office 2019 is stand-alone verkrijgbaar. Anders gezegd: het is de aanschafvariant. Dit in tegenstelling tot Office 365 dat alleen verkrijgbaar is als Saas-oplossing (abonnementsvorm). De 2019-editie van MS Office is alleen beschikbaar voor Windows 10. In combinatie met oudere Windows-versies wordt het dus niet ondersteund.

Samenstelling en features

Microsoft Office 2019 bestaat, net als Office365, uit de volgende programma’s: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Project, Visio, Publisher en Access. Met daarbij de aantekening dat Publisher en Access alleen op Windows-machines kunnen worden gebruikt.

In deze nieuwe versie zijn ook tal van nieuwe features te vinden, net als in Office365. Denk hierbij aan spraakherkenning, de voorleesfunctie, nieuwe formules (Excel), innovatieve manieren om tussen slides te wisselen via Zoom en Morph (PowerPoint) en het Postvak met prioriteit en @-mentions om personen te taggen (Outlook).

 

Microsoft Office 2019 Server

 

Microsoft Office 2019 vervangt 2016

Met de komst van versie 2019 zal Microsoft gaan stoppen met het ontwikkelen van nieuwe features voor Office 2016. Microsoft gaat nog wel door met het aanbieden van veiligheidsupdates.

Niet alleen de Office suite heeft een nieuw jasje gekregen. Ook Windows Server, SQL Server en Exchange Server hebben vanaf nu een 2019-editie.

Exchange Server 2019

Ook Exchange Server heeft een 2019-versie gekregen. Microsoft heeft aangegeven dat men ervan overtuigd is dat Office365 de beste ervaring biedt, maar dat sommige bedrijven argumenten hebben om op locatie (on-premises) te blijven werken. Exchange Server 2019 is voor deze groep ontwikkeld en ontworpen om beveiliging, prestaties en beheermogelijkheden te bieden die voor het bedrijfsleven van belang zijn.

Windows Server 2019

De opvolger van Windows Server 2016 is sinds dit najaar officieel beschikbaar. De release van deze 2019-editie kent diverse wijzigingen ten opzichte van 2016. Zo wordt het gebruik van hybride functies (on-premises en cloud) gemakkelijker in het Windows Admin Center. Ook qua beveiliging zijn er verbeteringen. Zo zijn ATP (Advanced Threat Protection) en Defender Exploit Guard geactiveerd. Ook zijn shielded vm’s uitgebreid naar Linux vm’s. Tevens maakte Microsoft bekend dat er een nieuwe release van System Center komt.

SQL Server 2019

SQL Server 2019, wel vaker omschreven als ‘de database van Microsoft’, richt de focus op de toekomst. Zo worden er steeds meer machine learning elementen toegevoegd. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het maken van grote dataclusters, wat de beheermogelijkheden ten goede komt. Bovendien is veel aandacht besteed aan de performance. Hiermee kan elk vraagstuk op het gebied van data warehousing, OLTP, BI, AI en big data worden opgepakt.

Microsoft 2019 of Office 365?

Veel organisaties staan nu voor de keuze: investeren in Microsoft Office 2019 (on-premises) of overstappen naar Office 365 (abonnement in de cloud)? De juiste keuze is van tal van factoren afhankelijk. Er zijn namelijk verschillen in de contractvorm, user management, samenwerkingsmogelijkheden, features, beveiliging en opslagmogelijkheden.

Ook voor bijvoorbeeld de keuze om Exchange lokaal (on-premises) of in de cloud (Exchange Online) te realiseren is een vraagstuk dat speelt in veel organisaties. Dit is natuurlijk geen op zich staande vraag, maar een onderdeel van de IT roadmap van de organisatie.

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze die past bij je actuele wensen en toekomstperspectieven. Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie.