Terug
In de media 05-01-23

Interview: Michael Waterman, Cybersecurity Architect ACA IT-Solutions

Klikken op een dubieuze link in een e-mail vol spelfouten, dat doet geen mens meer. Toch? Onderzoek wijst uit dat cybercriminelen makkelijker, vaker en met grotere impact binnendringen in ons zakelijke en privéleven. De emotionele schade kan zelfs zo heftig zijn, dat Slachtofferhulp Nederland er nu een grote bewustwordingscampagne aan wijdt.

Een radiocommercial van Slachtofferhulp Nederland schetst de pijnlijke dagelijkse praktijk. “Achter die ene e-mail schuilt een organisatie met geslepen cybercriminelen die met de nieuwste technologie jouw gegevens stelen of versleutelen. Niet zo gek dat je die link vertrouwde.” De boodschap van de campagne ‘Online oplichting is een serieuze misdaad’ is duidelijk: vroeg of laat kom je aan de beurt. Die woorden klinken ook uit de mond van Michael Waterman, Cybersecurity Architect bij ACA IT Solutions. “De methodes die criminelen gebruiken om binnen te dringen in je computer of netwerk zijn bijzonder geraffineerd. Een virusscanner of firewall houdt kwaadwillenden echt niet tegen.”

Lees het volledige interview

Lees het volledige interview met Michael Waterman. Het interview is verschenen in het glossy magazine Nuance van onze moederorganisatie Crowe Foederer.

Klik hier