Terug
Blog 18-01-17

IT lease: een slimme investering

IT Lease

IT lease, heb je dat wel eens overwogen? Flexibiliteit is een belangrijke waarde als het aankomt op de samenstelling van de ICT-omgeving. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op in de IT-sector en wellicht ook binnen jouw organisatie. Een belangrijke vraag: kun je direct budget vrijmaken voor IT-investeringen als de situatie daarom vraagt?

Niet investeren is geen optie

De prestaties van IT bepalen het succes en de effectiviteit van het bedrijf. De redenen om te investeren in IT lopen uiteen. Vaak zijn ontwikkelingen in de markt of het bijblijven van de concurrentie belangrijke argumenten. Niet investeren is geen optie, want er moet worden voldaan aan de behoeften van de klant. Het Financieel Dagblad schrijft in een publicatie dat organisaties die succesvol digitaliseren maar liefst 26% winstgevender zijn.

IT leasen financiering

Digitale transformatie: geen hype maar een feit

Digitale transformatie geen hype meer is. Het is de belangrijkste trend van het moment in Nederland. Het wordt namelijk enorm concreet door huidige ontwikkelingen. ING heeft in haar ING Innovatie Index aangegeven dat Internet of Things en Big Data een grote impact hebben op de Nederlandse economie. Dat wordt ook hoog tijd, want uit onderzoek van Harvard Business Review blijkt dat Nederland achterop begint te raken op het vlak van digitalisering ten opzichte van andere landen in Europa en wereldwijd.

IT lease als alternatief voor aanschaf

Is investeren in eigen IT op het moment dat het noodzakelijk is geen optie? Dan is lease een prima alternatief. Het is een populaire constructie in de automotive sector. Daar is het een groot succes. Betalen voor gebruik, niet voor het eigendom. Dezelfde oplossing is er ook voor digitale apparatuur. Hiermee wordt een voorinvestering voorkomen en tevens biedt dit de mogelijkheid om apparatuur snel te vervangen als de business hierom vraagt.

Het is de ideale optie wanneer liquide middelen tijdelijk niet toereikend zijn of vast liggen in andere investeringen. Ook biedt leasing flexibiliteit bij vroegtijdige inruil van hardware en ontzorging op administratief vlak.

Wil je van gedachten wisselen over de flexibiliteit van jouw IT-omgeving en/of de financiering (zoals IT leasen)? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes. Neem contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.