Terug
In de media 13-12-21

Interview: samenwerking ACA en Fontys in de praktijk

Grote kans dat je er vanochtend in de krant nog over hebt gelezen: cybercriminaliteit. Het item is ‘hot’ en de verhalen zijn zowel gevreesd als dat ervan wordt gesmuld. Vaak gaat het over cybercriminelen die computersystemen van organisaties aanvallen, met als doel om data te stelen of om gijzelsoftware achter te laten: of je even wilt betalen? Veel verhalen over cybercriminaliteit laten zich lezen als een spannend boek, met herkenbare archetypen: de goeden, de cyberspecialisten, en de slechteriken: de hackers ofwel de ‘threat actors’.

Fontys, met de studenten in de hoofdrol, en ACA IT-Solutions werken intensief samen, onder meer bij de doorontwikkeling van open source intelligence. Lees het interview met docent Marco van der Lee en de studenten Thanh Liem Nguyen en Bas Rijkenberg.

Op verzoek van ACA IT-Solutions deden we een OSINT-onderzoek, voluit: Open Source Intelligence-onderzoek. Dit is onderzoek naar data die op het internet zijn achtergelaten en die potentieel riskant kunnen zijn.

Thanh Liem Nguyen student Fontys ICT Hogeschool