Terug
Events 13-11-20

ACA IT-Solutions onderdeel van groots lichtproject GLOW 2020

GLOW-2020-eindhoven

Eindhoven kleurt blauw en (ACA-)rood in het kader van Lichtfestival GLOW met als thema Connecting The Dots. Ook op het dak van ACA IT-Solutions prijkt één van de ‘red dots’ en zo maken we (net als vele andere locaties, bedrijfspanden, scholen en huizen) verbinding met elkaar en onze prachtige stad Eindhoven. Letterlijk en figuurlijk een lichtpunt in donkere dagen en bovendien het grootste lichtkunstwerk ter wereld met ruim 1.000 hi-power LED-lampen, 20.000 lichtpunten en een oppervlak van zo’n 80 vierkante kilometer!

GLOW 2020: Light is life!

Dit jaar 2020 was een wake-up call. We realiseren ons nu nog intenser hoe belangrijk persoonlijke relaties, interactie en menselijke connecties zijn. De mens heeft dit sociale netwerk van contacten nodig. Het geroezemoes, de vreugde, de gemeenschap, degenen van wie we houden om ons heen. Dichtbij of ver weg. Zichtbaar of uit het zicht. In de natuur of in de stad. Ruimtelijk of in besloten kring. Wij vertalen dat als licht dat iedereen nodig heeft. Want licht is leven!

Nu het einde van dit jaar nadert, is het belangrijk om te onthouden dat je niet alleen bent. Om te onthouden dat er altijd anderen zijn. In het gebouw waarin je werkt, in de straat, in je stad of dorp. In het land en in onze wereld. Verscheidenheid verbindt.

Deze boodschap willen we delen. Hier in Eindhoven, Nederland. In de lichtstad die al vijftien jaar, iedere editie niet voor niets miljoenen bezoekers verbindt via het internationaal geprezen lichtfestival GLOW. Echter een GLOW-festival zoals je dat gewend bent, is dit jaar onmogelijk.

GLOW-eindhoven-connect

Connecting the Dots

Maar vergeet dat even. We gaan het omdraaien en iets onvergetelijks creëren. Een eenmalig, magisch moment dat de ‘licht is leven’ -geest van het festival gebruikt voor een speciale editie. Eén kunstwerk voor de mensen en de stad Eindhoven. Voor de wereld. GLOW 2020 wordt een editie waarin we iedereen willen bedanken voor vijftien fantastische jaren. Daarnaast zeggen we graag toe dat er nog vele jaren GLOW bijkomen. We geven iedereen een kunstwerk dat naar mensen toe komt en hen verbindt zonder dat iemand daarvoor de deur uit hoeft. Voor een bepaalde tijd zal Eindhoven een levend, wereldwijd symbool zijn van verbinding, ontroering en hoop. We noemen het Connecting the Dots.

Van Eindhoven aan de wereld

GLOW – Connecting the Dots is een grootstedelijk project. En wereldwijde livestream met drie centrale elementen. Ten eerste, het creëren van een zee van prachtige rode DOTS die door de stad zweven. Met daarin 1.000 LED-aangedreven lampen, ontworpen door lichtkunstenaar Ivo Schoofs, die licht van binnen en van buiten verspreiden.

Daarnaast meer dan 20.000 lichtpuntjes gemaakt door inwoners uit de stad en inmiddels zelfs de hele wereld. Zij mogen hun eigen DOT thuis voor het raam hangen. Dit project van maar liefst 20.000 kunstenaars staat onder leiding van ontwerper Hugo Vrijdag. De DOTS vormen tezamen een zee van metaforen waarop iedereen zijn gedachten over een persoon, een droom, een visie, een mening of een idee projecteert. Alles mag worden gedeeld, wat er ook in je opkomt.

GLOW

Het derde element van dit unieke kunstwerk Connecting the Dots is de spectaculaire blauwe nachthemel – een blauwe koepelprojectie van de Finse lichtkunstenaar Kari Kola. Het zal de stad oplichten en een warmblauwe deken om Eindhoven vormen. Een diepblauwe deken die iedereen omarmt. Het resultaat is een prachtige blauwe lucht gespikkeld met vaste en zwevende rode stippen, die de stad van binnenuit verlicht om een ​​onvergetelijke, ontroerende ervaring te creëren waar iedereen van kan genieten.

Kijk naar buiten en bewonder

Simpel vanaf je balkon, tuin of raam, als je in Eindhoven of dichtbij woont. Of vanaf de computer, tablet of mobiel, als dat niet het geval is. Je hoeft hiervoor niet naar de stad te reizen en geen wandelroute te volgen. GLOW 2020 is een viering van licht, leven en verbinding. Puur genieten van het licht dat boven je, rondom en ver daarbuiten kunt aanschouwen. (bron: GLOW Eindhoven)