Terug
Beleid 13-01-17

Whitepaper: Focus op ICT- en Privacybeleid op scholen

privacybeleid

ICT en privacybeleid op scholen zijn actuele gespreksonderwerpen. De ontwikkeling van de digitale snelweg blijft tenslotte doorgaan. Met slechts een druk op de knop wordt informatie, en dus ook vaak persoonsgegevens, de wereld in gestuurd. De snelheid waarop technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen heeft dus zeker ook een keerzijde: de bescherming van persoonsgegevens.

Europese richtlijn bescherming persoonsgegevens

Om dit te kunnen bijbenen, ook rekening houdend met wet- en regelgeving, is ingewikkeld. Het blijkt dat daardoor het ICT- en privacybeleid binnen scholen in veel gevallen te wensen over laat, waardoor de bescherming van persoonlijke gegevens van schoolmedewerkers en leerlingen te wensen over laat. Een stuk bewustwording is een eerste stap. Uit onderzoek blijkt dat het thema ICT-beleid onvoldoende leeft. Dat geldt niet alleen voor scholen, maar ook voor (landelijke) overheden. Dat blijkt ook uit het feit dat de Europese richtlijn bescherming persoonsgegevens (95/46/EG), die sinds 2001 van kracht is, nauwelijks inhoudelijk is gewijzigd.

Het whitepaper ‘Focus op ICT- en Privacybeleid op scholen’ gaat dieper in op deze materie. Belangrijk aandachtspunt hierbij is dat het privacybeleid een onlosmakelijk geheel dient te vormen met een toekomstbestendige ICT-omgeving. ACA IT-Solutions heeft de kennis, ervaring en applicaties in huis om organisaties te helpen met de implementatie en integratie binnen een bestaande of nieuwe omgeving.

Whitepaper: Focus op ICT- en Privacybeleid op scholen

Hoe is het ICT- en privacybeleid binnen de school geregeld? In dit whitepaper alles over privacywetgeving, het voorkomen van datalekken, wetgeving en aandachtspunten op het vlak van ICT en privacy management in een leeromgeving.

Download hier het whitepaper