Terug
Must Read 24-09-18

Citrix wijzigt benamingen van het portfolio

Citrix

Citrix heeft bekend gemaakt dat de benamingen van het portfolio worden gewijzigd. Hiermee wil de organisatie meer uniformiteit aanbrengen en daarnaast duidelijker maken wat de producten inhouden.

Eenvoud is dus het hoofddoel. De nieuwe namen van de oplossingen moeten het gebruik van de Digital Workspace, Networking en Analytics vergemakkelijken. Hieronder tref je een overzicht van de oude en nieuwe benamingen, inclusief korte omschrijvingen van de oplossingen van Citrix.

1. Digitale workspace

Met Citrix Workspace wordt één digitale werkplek gerealiseerd, gericht op de gebruiker. Met een enkele inlog en één klik heeft de werknemer toegang tot alle benodigde applicaties (Web, Windows, Hosted en Citrix) en bovendien op elk device. Hiermee wordt een complete oplossing geboden voor de IT-afdeling om medewerkers op veilige wijze toegang te geven tot apps, desktops en data.

Citrix Virtual Apps en Desktops

(Oude benaming: XenApp en XenDesktop)

Dit geeft medewerkers de vrijheid om vanaf elke gewenste werklocatie toegang te krijgen tot de bedrijfsomgeving. Bovendien worden hiermee IT-kosten teruggedrongen. Citrix Virtual Apps en Desktops maakt het mogelijk om Windows-, Linux-, web- en SaaS-applicaties en virtuele desktops veilig aan te bieden op elk device, vanuit elke cloud.

Citrix Content Collaboration

(ShareFile integratie)

Citrix Content Collaboration maakt een veilige toegang mogelijk tot alle gewenste bestanden. Ook kunnen met deze oplossing bestanden veilig worden gesynchroniseerd en gedeeld.

Citrix Endpoint Management

(Oude benaming: XenMobile)

Mobile Application Management (MAM) en Mobile Device Management (MDM) worden ingezet voor het beheren van endpoints, IoT orchestration en beveiliging van de Citrix Workspace.

Citrix Workspace app

Nieuwe mobiele, web- en desktop oplossing waarbij alle apps en bestanden die je nodig hebt op één plek bij elkaar worden gebracht. Dit biedt medewerkers zowel op kantoor als daarbuiten meer flexibiliteit. Ook teams hebben hier profijt van.

Citrix Hypervisor

(het vroegere XenServer)

Beheerplatform voor servervirtualisatie die zorgdraagt voor alle workloads in het datacenter.

Citrix Secure Browser

(het vroegere XenApp Secure Browser)

Citrix Secure Browser biedt medewerkers een veilige en consistente toegang op afstand tot webapplicaties op internet, aangeboden vanuit Citrix Workspace.

2. Networking

Het Citrix Networking portfolio werd voorheen deels aangeboden onder de benamingen NetScaler en Cedexism. Dit wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid met de focus op software-defined networking.

Citrix ADC

(oude benaming: NetScaler ADC)

ADC staat voor App Delivery Service. Hiermee kunnen apps met een maximale uptime worden aangeboden. Ook zorgt ADC voor load balancing in het hele netwerk.

Citrix Application Delivery Management

(het vroegere NetScaler Management and Analytics System)

Met Citrix ADM (Application Delivery Management) kan vanuit één uniforme console zowel beheer, monitoring als troubleshooting worden verzorgd van de gehele Citrix ADC. Systeembeheerders kunnen hiermee vanuit een centraal platform de netwerkservice voor applicaties beheren.

Citrix Gateway

(het vroegere NetScaler Unified Gateway en NetScaler Access Gateway)

Met de Citrix Gateway kan toegang op afstand worden geconsolideerd. Ook kan hiermee single sign-on worden geboden voor alle applicaties in het datacenter, in de cloud of als SaaS oplossing.

Citrix SD-WAN

(het vroegere NetScaler SD-WAN)

De Software-Defined WAN-technologie van Citrix brengt een verandering te weeg in het bedrijfsnetwerk van vandaag de dag. Voordelen zijn een betere performance, lagere kosten en extra security.

Citrix Secure Web Gateway

(het vroegere NetScaler Secure Web Gateway)

Met de Citrix Secure Web Gateway bescherm je de gebruikers tegen internet gevaren. Zo kunnen regels worden afgedwongen en risico’s worden geblokkeerd, zodat gegevens veilig blijven.

Citrix Web App Firewall

(het vroegere NetScaler App Security, NetScaler App Firewall en NetScaler Web App Security)

Krachtige web application firewall (WAF) die het netwerk beschermt tegen gevaren. Hiermee bescherm je websites en webapplicaties tegen cyberaanvallen (ook op de applicatielaag) en zero-day-threats.

citrix-adc-foto

3. Analytics

Met Citrix Analytics krijg je de beschikking over uitgebreide mogelijkheden om het gebruikersgedrag te analyseren en proactief inzicht in security te verkrijgen. Dit wordt mogelijk gemaakt met behulp van machine learning. Citrix Analytics verzamelt data uit het volledige Citrix portfolio. Het IT-management krijgt zo de inzichten om proactief in te spelen op security risico’s voor gebruikers en applicaties, om de performance te verbeteren en continuïteit te waarborgen.

Veel gestelde vragen

Waarom wijzigt Citrix het portfolio?

Citrix wil met deze wijzigingen meer uniformiteit en eenvoud aanbrengen in het portfolio. Door te kiezen voor andere benamingen wil Citrix direct duidelijk maken wat de inhoud van de oplossing is en zijn daardoor toegankelijker voor de gebruikers.

Verandert er iets voor mij en mijn organisatie?

De technologie, ondersteuning en service blijft gelijk. Ook aan bestaande licenties en contracten verandert niets. Citrix is continu in ontwikkeling. Meer aanpassingen zullen in de komende periode volgen, bijvoorbeeld in ondersteunende documentatie, portals en interfaces. Met als doel meer uniformiteit en extra voordelen voor de gebruikers.

Heb je vragen over de tools van Citrix die je gebruikt of wil je meer informatie over de oplossingen van Citrix? Neem dan contact met ons op.