Terug
In de media 08-06-18

CAD VDI: virtueel werken met zware grafische bestanden

CAD VDI

CAD VDI: virtueel werken met zware grafische bestanden

Een CAD VDI oplossing is onmisbaar voor bedrijven die zich bezig houden met design en architectuur. Dit wordt niet alleen in de bouw gebruikt, maar ook in een zeer groot andere vakgebieden zoals productie, bouw, industrie, automotive, werktuigbouw, elektrotechniek, infra, landmeetkunde, civiele techniek, technisch beheer, topografie en zelfs archeologie.

CAD, voluit Computer-Aided Design, maakt het mogelijk om complexe 2D- of 3D-designs (3D CAD) te maken. De software die hiervoor gebruikt wordt, vraagt veel van de IT-omgeving en de werkstations waarop het CAD- of BIM-systeem draait. Traditioneel gezien moeten bedrijven daarvoor gebruik maken van zware dedicated werkstations. Inmiddels kunnen we de grafische en mathematische rekenkracht echter ook in een remote variant aanbieden. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor de inzet van CAD VDI.

VDI staat voor Virual Desktop Infrastructure. Deze technologie zorgt ervoor dat de inzet van zware werkstations tot het verleden behoren. De grafische werkplekken worden middels VDI gevirtualiseerd, waardoor deze niet meer op de lokale computer draait, maar op een server. Dit maakt het mogelijk om vanaf elk device met internetverbinding toegang te krijgen tot deze server.

Auto VDI Workshop

Voorbeeld CAD VDI in de autobranche

CAD VDI biedt vele voordelen

Dit maakt het mogelijk om met zware CAD-systemen te werken op doorsnee werkplekken. Endpoint onafhankelijk dus. Hierdoor is het niet langer nodig om zware grafische werkplekken uit te rusten. Dit geeft de designers veel meer flexibiliteit, want het is niet langer nodig om de grafische werkplek te gebruiken voor het bekijken en wijzigen van een zwaar 3D-bestand. Het is ideaal dat met behulp van CAD VDI een ontwerp direct kan worden aangeroepen tijdens bijvoorbeeld een vergadering of op de construction site. Hierdoor kunnen projecten zeer efficiënt worden opgestart, uitgevoerd en bijgestuurd.

Naast het efficiëntievoordeel is CAD VDI ook kostentechnisch interessant. Het is namelijk niet langer noodzakelijk om te investeren in zware werkstations. Dit maakt beheer eenvoudiger en bovendien zijn de grafische gegevens veilig opgeslagen op de server in plaats van op lokale opslagmedia of werkstations. Dit maakt een VDI Workspace tot een ideale werkomgeving voor bedrijven die CAD gebruiken.

VDI Workspaces door ACA IT-Solutions

ACA IT-Solutions werkt voor vele organisaties in sectoren die behoefte hebben aan VDI Workspaces en is in staat dit met succes te implementeren. Wil je meer weten over CAD VDI en de manier waarop wij dit voor je kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op.