Terug
Blog 28-12-20

Afscheid Theo Beks als directeur van ACA IT-Solutions

ict automatisering

24 jaar geleden startte Theo Beks als directeur van ACA IT-Solutions BV in Eindhoven. Op 31 december 2020 draagt hij het stokje over aan Geert Rademakers. Geert Rademakers, nu Head of Operations & Services en MT-lid, is al 19 jaar werkzaam bij ACA IT-Solutions. Met deze wijziging worden derhalve de identiteit, filosofie en kernwaardes van het bedrijf gewaarborgd en gecontinueerd.

Theo Beks is in 1996 benaderd om het bedrijf koers te gaan geven. In een tijd waar de IT-pioniers in het bedrijfsleven de eerste computers aankochten voor het doen van hun administratie. Dit was de start van de grootschalige automatisering van het MKB.

In de beginjaren bestond de belangrijkste activiteit uit de verkoop van computers en was ACA IT-Solutions vooral een handelsbedrijf. Tegenwoordig bestaat het verdienmodel uit hoogwaardige ICT-dienstverlening binnen alle lagen van de organisatie. ACA IT-Solutions is een toonaangevende dienstverlener op dit vlak.

Liefde voor het vak

Theo Beks: “De afgelopen 24 jaren heb ik leiding mogen geven aan bovenstaande veranderingsproces, wat ik met veel enthousiasme en liefde voor het vak heb gedaan. Er zijn enorme stappen gezet, wat heeft geleid tot het succesvolle bedrijf dat ACA vandaag de dag is en waar dagelijks een team van 60 IT-specialisten werkt voor mooie opdrachtgevers in alle mogelijke sectoren. Mij afvragend wat concreet mijn bijdrage is geweest aan deze succesformule heb ik geconcludeerd dat die voornamelijk eruit bestond dat ik de juiste mensen om mij heen wist te vergaren. Ik probeerde vervolgens het beste uit ze te halen door het bieden van een plezierige, inspirerende werkomgeving en, niet onbelangrijk, de mogelijkheid én de vrijheid om zich te ontwikkelen. Immers, het succes van ACA, dat zijn de mensen die er werken.”

In februari bereikt Theo de leeftijd van 63 en voelt het als het juiste moment om nu de bezielende leiding over te dragen aan Geert Rademakers.

Geert Rademakers Theo Beks ACA

Natuurlijke overgang

Geert Rademakers licht toe: “De afgelopen twee decennia heb ik samen met Theo vorm mogen geven aan ACA. Gedurende al die jaren hebben we een intensieve samenwerking gehad. Daarbij hadden we altijd afstemming over hoe we bepaalde situaties gingen aanpakken, hoe we beleid uitstippelden, hoe we zaken wilden doen. Stapsgewijs liet Theo mij steeds meer in de lead en daardoor voelt deze overgang heel natuurlijk.

Mijn dank en waardering gaat uit naar Theo voor alle sturing, uitdaging, raad en daad die hij mij heeft gegeven al die jaren. De kernwaarden van ACA zijn dan ook ons gezamenlijk gedachtengoed. Onze zorg voor en onze persoonlijke band met ons personeel, onze goede en persoonlijke relatie met onze klanten, de trouwe en zorgvuldige samenwerking met onze partners en leveranciers zal daarom zeker niet veranderen.”

Van directeur naar adviseur

Theo Beks neemt echter niet volledig afscheid. “Nadat ik het besluit had genomen om te stoppen als directeur ben ik mij gaan beraden over mijn toekomst. Ik wist al snel dat volledig met pensioen gaan niet in de aard van het beestje zit. Daarom heb ik de kansen en ideeën op me af laten komen. Hoog op mijn verlanglijstje stond het helpen van ondernemers in derde wereld landen. Die uitdaging heb ik gevonden bij vrijwilligersorganisatie PUM. Snel daarna kreeg ik ook de vraag of ik nog een jaar voor twee dagen per week als adviseur betrokken wil blijven bij ACA IT-Solutions voor de opzet van een nieuwe divisie. Daar kon ik geen nee op zeggen. Meer tijd voor vrouw en kinderen wordt dus nog een uitdaging.

Met het afvlaggen als directeur sluit ik wel een periode af waar ik met veel trots en plezier op terugkijk, hetgeen ik te danken heb aan alle stakeholders van ACA. Via deze weg wil ik iedereen hier hartelijk voor bedanken!”