Seminar Personeelsbehoud: ‘vier generaties (ver)binden aan jouw organisatie’

Momenteel zijn vier generaties actief op de arbeidsmarkt en binnen onze organisaties: generatie X, de Xennials, generatie Y en Z. Allemaal met een andere basis en een andere kijk op het leven en werk, in vorm en inhoud. Iedere generatie dwingt eigen regels af! Hoe kunnen we ondanks alle verschillen iedere dag verbinden?

Datum
donderdag 17 november 2022
Tijd
10:00 - 13:00
Locatie
i-team Inspiration Center, Eindhoven

“Uiteindelijk heb je elkaar nodig om samen te werken”, ken je deze uitspraak? En herken je dit in jouw eigen organisatie? Momenteel zijn vier generaties actief op de arbeidsmarkt en binnen onze organisaties: generatie X, de Xennials, generatie Y en Z. Allemaal met een andere basis en een andere kijk op het leven en werk, in vorm en inhoud. Iedere generatie dwingt eigen regels af! Hoe kunnen we ondanks alle verschillen iedere dag verbinden? Bovenal zijn zij stuk voor stuk onmisbaar voor succes.

Er wordt aan hen getrokken. Door andere werkgevers, door concurrenten en misschien zelfs door de wens om het roer om te gooien. Hoe kun je jouw waardevolle werknemers in vier generaties behouden voor jouw organisatie? Wat zijn de do’s en don’ts, wat drijft hen en welke rol spelen de directie, HR, IT, teamleiders én directe collega’s hierin? Drie inspirerende sprekers belichten dit vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken. Met als resultaat: een direct toepasbaar plan voor een succesvolle en inspirerende werkomgeving. Dit zorgt voor behoud van talent, uit welke generatie dan ook!

Voor wie

Directie, HR-management en operationeel management

Programma

Wij nodigen je met veel plezier uit voor deze inspirerende en interactieve bijeenkomst, met aansluitend een lunch (optioneel) waar we met elkaar door kunnen praten over het omarmen van verschillen. Deelname is volledig kosteloos. Wil je je aanmelden? Klik dan op deze link.

17 November

10.00 – 10.30 uur: Inloop
10.30 – 12.00 uur: Seminar
12.00 – 13.00 uur: Lunch

Locatie: i-team Inspiration Center, Eindhoven

Keynotes

Simone Groeneboer-Dumernit
Directeur, Start People

Als Directeur van Start People staat Simone Groeneboer–Dumernit aan het roer van een organisatie die de arbeidsmarkt op de voet volgt. Tijden veranderen en generaties komen en gaan. Dat vraagt om een andere aanpak van organisaties om te binden en te boeien:

  • 4 generaties: wat zijn de kenmerken,  verschillen en misverstanden?
  • Wat zijn de nieuwe verwachtingspatronen en hoe omarm je verschillen?

Ronald Klee
Consultant Arbeid & Organisatie, ArboNed
Gezond ondernemen staat centraal bij ArboNed. Verzuim verlagen is een primaire taak van een arbodienst, het voorkomen van verzuim van goede medewerkers is misschien nog wel belangrijker en zeer waardevol. Ronald Klee, Consultant Arbeid & Organisatie bij ArboNed, helpt bedrijven en instanties elke dag met deze vraagstukken:

  • Hoe leren mensen van verschillende generaties en hoe borg je de kennis in je organisatie?
  • Hoe kun je leerstijlen van verschillende generaties op elkaar laten aansluiten?

Pieter Kops
Manager Collaboration Team, ACA IT-Solutions
Optimaal, efficiënt samenwerken en de adoptie van IT-middelen, dat is de primaire taak van het team van Pieter Kops binnen ACA IT-Solutions. Door een juiste inzet van ‘tools’ wordt het werk leuker. De behoeften van de verschillende generaties zijn anders. Hoe kun je als organisatie de juiste faciliteiten bieden? Pieter beantwoordt dit aan de hand van praktische voorbeelden:

  • Hoe behoud je kennis voor je organisatie met de juiste technieken?
  • Hoe kun je generaties effectief laten samenwerken?
  • Hoe zet je mensen in hun kracht door de ondersteuning van techniek?

Sprekers

Simone Groeneboer-Dumernit
Directeur Start People
Seminar Personeelsbehoud Ronald Klee
Ronald Klee
Consultant Arbeid & Organisatie ArboNed
Seminar Personeelsbehoud Pieter Kops
Pieter Kops
Manager Collaboration Team ACA IT-Solutions