'Een veilige werkomgeving
beschermt wat waardevol is'

Michael Cybersecurity Architect
IT-security versterken? Samen met ACA.

In het kort

De NIS2-richtlijn is een nieuwe Europese wetgeving die de cybersecurity voor essentiële bedrijven en instanties gaat verhogen. In dit whitepaper leggen we je uit wat de NIS2 is, of jouw onderneming eraan moet voldoen en wat de impact is op de organisatie. Zie onderstaand de onderwerpen:  

Wat is de NIS2-richtlijn en waarom is deze belangrijk?

Sinds 2020 is er vanuit de Europese Unie gewerkt aan de Network and Information Security (NIS2) directive. Deze richtlijn is gericht op een verbetering van de digitale en economische weerbaarheid van Europese lidstaten.  

De richtlijn moet bijdragen aan meer Europese harmonisatie en een hoger niveau van cybersecurity bij bedrijven en organisaties. De NIS1 was alleen toegeschreven op essentiële dienstverleningen zoals een energievoorziening of een waterschap. Kortom, organisaties waarbij het een grote maatschappelijke impact zou hebben als ze gehackt zouden worden. De NIS2 is de opvolger van de eerste NIS-richtlijn. De scope is aanzienlijk uitgebreid, naar achttien sectoren. De richtlijn moet dan ook veel breder onze samenleving beschermen en weerbaarder maken. Uiteindelijk is het de bedoeling om aan de hand van deze wet de cybersecurity in Europa op een hoger niveau te krijgen. En dus ook het niveau van organisaties te verhogen. 

Alles weten over de nieuwe NIS2 wetgeving?

In dit whitepaper leggen we in detail uit wat de NIS2 richtlijn is, of jouw onderneming eraan moet voldoen en wat de impact is op de organisatie.

Ook interessant

Security Awareness