'Een veilige werkomgeving
beschermt wat waardevol is'

Michael Cybersecurity Specialist
IT-security versterken? Samen met ACA.

Open Source Intelligence

Open Source Intelligence, kortweg OSINT, is een technische term die steeds vaker een onderwerp van gesprek is. Hiermee krijg je inzicht in hoe jouw organisatie zichtbaar is op het internet. We hoeven de krant maar open te slaan of een nieuwssite te openen of we worden geconfronteerd met cybercrime. Bijna elke dag is er iets te lezen over een hack, een ransomware-aanval of een datalek.

Nu grote ondernemingen de cyberveiligheid steeds beter op orde hebben, richten de cybercriminelen hun pijlen op het MKB. Als ondernemer blijf je hierdoor niet buiten schot. Je kunt meer doen dan je zelf denkt. Zonder dat je het vaak weet is er veel informatie te vinden over jouw organisatie en jouw medewerkers. Wat is er precies te vinden over jou en jouw organisatie op het internet? Wie dat weet, kan stappen maken om zich online weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit.

Beperk je zichtbaarheid op het web, zodat je minder snel op de radar verschijnt van cybercriminelen.

Michael Waterman ACA IT-Solutions
Michael Waterman Cybersecurity Specialist

Zijn er kwetsbare gegevens over jou of jouw bedrijf te vinden?

De eerste stap van veel cyberaanvallen is een voorverkenning waarbij misbruik wordt gemaakt van openbare informatie van openbare bronnen. Cybercriminelen kunnen deze gegevens gebruiken om een gerichte aanval te plaatsen op jouw organisatie. Daarmee zijn ze je al meerdere stappen voor, zonder dat je dit door hebt. OSINT staat voor Open Source Intelligence. Dit is in andere woorden het onderzoek doen in openbare bronnen. Een e-mailadres, een wachtwoord, de applicaties van jouw organisatie, onderlinge relaties tussen medewerkers & foto’s op sociale media zijn losstaand niets waard. Gecombineerd is het waardevolle intelligence.

Hoe verklein je de kans op een cyberaanval? Hoe voorkomt je deze kwetsbaarheden? Hoe bereid je, jezelf en jouw organisatie voor op een mogelijke cyberaanval? Dit lees je in het marktonderzoek: ”Open Source Intelligence”.

Download: Marktonderzoek Open Source Intelligence