Aan het woord: Sabrina Velings, Projectleider ACA-IT Solutions

Er wordt van je verwacht dat je flexibel bent, snel kunt schakelen en kwaliteit levert. Dat stralen we ook uit naar onze klanten en hiermee onderscheiden we ons.

 

Fanatiek sporten, een groot gezin, gezelligheid en op vakantie gaan. Sabrina heeft een druk en actief leven en die lijn trekt ze door tijdens haar werk, waar ze een echte spin-in-het-web functie vervult als projectleider. Sabrina is de vrouwelijke rots in de branding bij ACA IT-Solutions waar ze haar mannetje staat, in een branche waar nog altijd het overgrote deel uit mannen bestaat.

De regie houden

“Als projectleider ben ik onderdeel van het team Projectbureau. Zodra er een opdracht binnen komt ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering en oplevering. Dit doe ik samen met een team van projectengineers en uiteraard in samenspraak met de klant. Bij een succesvolle oplevering en een tevreden klant is het project ten einde. In veel gevallen blijf ik het aanspreekpunt voor de klant en houd ik samen met de accountmanager de regie.”

“Toen ik van school kwam ben ik na wat verkoop- en secretaressewerk bij toeval in de IT-branche terecht gekomen. Hier startte ik als secretaresse van de afdeling verkoop, toen verkoop binnendienst, hoofd verkoop binnendienst en daarna als accountmanager. Dit pad kostte een lange doorlooptijd en aanvullende opleidingen. De IT-wereld, zeker in die tijd, is een mannenwereld en ik moest me echt bewijzen. Later ben ik accountmanagement gaan combineren met projectmanagement. Projectleiding vond ik direct erg leuk, want je rol aan tafel is anders. Op 1 februari 2013 kwam ACA IT-Solutions op mijn pad, waar ik me volledig op de functie van projectleider kon gaan richten. Hier zit ik echt op mijn plek.

Mijn werkweek is heel divers en dat maakt mijn werk heel uitdagend. Je hebt overleggen met collega’s van verschillende afdelingen (techniek, sales) en veel contact met klanten, zowel op afstand als op locatie. Toch ben je ook veel op je werkplek, bijvoorbeeld voor schriftelijke communicatie, urencalculaties en het schrijven van projectplannen. Dat maakt mijn werk erg afwisselend. De succesvolle oplevering van een project geeft me voldoening, je hebt weer een doel bereikt. Helemaal als je dan van de klant te horen krijgt dat ze tevreden zijn met het resultaat: daar doe je het voor!

De sfeer bij ACA IT-Solutions is echt gemoedelijk. Je krijgt de vrijheid om je eigen keuzes te maken. Wat opvalt is dat iedereen bij ACA heel betrokken is bij wat we doen. Er wordt van je verwacht dat je flexibel bent, snel kunt schakelen en kwaliteit levert. Dat stralen we ook uit naar onze klanten en hiermee onderscheiden we ons.”

De succesvolle oplevering van een project geeft me voldoening, je hebt weer een doel bereikt. Helemaal als je van de klant te horen krijgt dat ze tevreden zijn met het resultaat: daar doe je het voor!

Sabrina Velings, Projectleider

Werken als Projectleider bij ACA IT-Solutions? Solliciteer direct!

Net als Sabrina grootschalige IT-projecten coördineren als projectleider bij ACA IT-Solutions? Er is momenteel een vacature beschikbaar. In de huidige tijd is projectleiding misschien nog wel belangrijker dan ooit. Ben jij de leider met ervaring die gave IT-projecten bij aansprekende opdrachtgevers van A tot Z coördineert en tot een succes maakt? Solliciteer dan snel.

Bekijk de vacature

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: