ACA IT-Solutions beveiligt de IT van Medisch Centrum Leeuwarden tegen malware en security breaches

Momenteel is malware wereldnieuws. Steeds vaker leggen cryptolockers computersystemen plat, vaak in meerdere landen tegelijkertijd. Onder de slachtoffers bevinden zich ook veel ziekenhuizen. Medisch Centrum Leeuwarden ontspringt de dans. Twee maanden voor een grootschalige, wereldwijde cyberaanval die ook veel organisaties in Nederland trof, koos het ziekenhuis voor een nieuwe IT-Security omgeving.

In de zorg is beveiliging van data en IT-systemen al jaren topprioriteit. Gevoelige data, waaronder patiëntgegevens, mogen onder geen beding op straat komen te liggen of door kwaadwillenden worden versleuteld. Ook is het ondenkbaar dat computersystemen onbereikbaar zijn vanwege een cyberaanval. Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) besloot haar IT-Security te herzien.

In een ziekenhuis is werkplekbeheer cruciaal. We hebben naast vaste werkplekken ook verrijdbare computers die met de verpleegkundige mee van bed naar bed maar staan ook regelmatig onbemand in een hal. Daarnaast beschikken we over allerlei andere computergestuurde medische apparatuur die patiënten in leven houden. In totaal 3.500 endpoints die allemaal moeten worden beveiligd.

Marcel Talman, Teammanager IT-Operations, Medisch Centrum Leeuwarden

Als een ziekenhuis met duizenden werkplekken en kritieke systemen wenst over te stappen naar een nieuwe IT-Security oplossing dan moet je overtuigd zijn van de juiste keuze. Wij hebben goed geluisterd naar de wensen van MCL. Als onafhankelijk IT-dienstverlener hebben we met succes meerdere grote zorginstellingen bijgestaan bij hun IT-Security vraagstukken. Wij weten daardoor welke specifieke IT-vraagstukken binnen zorginstellingen van deze omvang spelen en hoe deze moeten worden ondervangen.

Geert Rademakers, Head of Operations and Services bij ACA IT-Solutions

MCL beveiliging ICT-omgeving

Overtuiging

De zoektocht van MCL leidt naar ACA IT-Solutions, een ervaren IT-dienstverlener. MCL constateerde dat de vorige IT-Security omgeving onvoldoende aansloot bij de hoge standaarden die vandaag de dag worden gevraagd. Daarom ging MCL op zoek naar een oplossing die qua veiligheid, continuïteit en gebruiksvriendelijkheid tot de top behoort.

Hiermee heeft MCL gekozen voor een combinatie van een hoogwaardige oplossing en een ervaren IT-dienstverlener. Na de verstrekking van de opdracht ging het snel. MCL stelde een groot projectteam samen waarin IT-managers van MCL aanschoven met ieder hun eigen expertise en verantwoordelijkheden op het gebied van onder andere werkplekbeheer, virtualisatie en MS Exchange.

Medisch Centrum Leeuwarden maakt de juiste keuze

Zo waren alle voor het ziekenhuis belangrijke IT-elementen betrokken bij het implementatietraject. Dit is van groot belang, omdat de integratie van IT-Security niet op zich staat maar invloed heeft op tal van processen en applicaties in het ziekenhuis. Bovendien is MCL 24/7 actief. Daarom dient gecontroleerde downtime minutieus gepland te worden om de continuïteit te waarborgen.

Download: case study Medisch Centrum Leeuwarden

Lees de volledige case study van Medisch Centrum Leeuwarden, waarin dieper wordt ingegaan op de visie van dit ziekenhuis op ICT, de beveiliging daarvan en de rol van ACA IT-Solutions.

Download

Case ziekenhuis ICT partner

Referenties?

ACA IT-Solutions heeft uitstekende referenties in de meest uiteenlopende branches. Wilt u meer weten over de oplossing die wij voor Medisch Centrum Leeuwarden verzorgen of onze visie op IT-Security? Wij wisselen graag met u van gedachten. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Bekijk ook de volgende onderwerpen. Deze zijn speciaal voor u geselecteerd: